PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vložek za žarnico - E27

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Sestavljam eno enostavno visečo luč, pa da se še malo poučim:
- zakaj je ta mali vijak na vložku (ozemljitev?), sicer je vložek plastičen, tko da ozemljitve ne rabi?
- zakaj ima vložek ima 4 vhode za 2 žici (faza in nevtralna)?

Hvala!

Priložene datoteke
.jpg   IMG_8353.JPG (Velikost: 230,73 KB / Prenosi: 947)
se mi zdi da tisti mali vijak stisne ob zunanjo izolacijo kabla, da ga malce pritrdi, da se ob morebitnem vlečenju kabla, le ta z lahkoto ne izpuli,... od tega so verjetno tudi ti sledovi na zunanji izolaciji kabla kot se na tvoji sliki vidi,...

4 luknje za priklop pa lahko uporabiš recimo v primeru, ko bi iz enega vložka peljal kable do drugega, tretjega,.... se pravi za vzporedno vezavo večih vložkov skupaj na eno stikalo,...
se pravi v prvi vložek pripelješ dve žici fazo in nulo, potem pa iz tega vložka iz drugih dveh lukenj pelješ naprej dve žicvi na drugi, tretji,... vložek

upam da sem dovolj razumljivo napisal,... hehehe
Se mi zdi, da tisti šrauf od zunaj nagoniš skozi pokrov, da je vse bolj kompaktno, oz. lahko fasngo na kaj privoščiš. Pleh na primer. Vsaj luknja na fasngi to nakazuje.

4 luknje so za štukanje fasng med sabo, ja. Arbajter bi rekel šivanje. Učeno, štromarsko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Oba imata po svoje prav. Štirje priključki so predvideni za morebitno priključevanje naslednjega okova žarnice, seveda v izvedbi z posamičnimi vodniki, saj z kabli to enostavno ni moč izvesti, razen z ploščatim finožilnim kablom 2x0,75mm2.
Mr.Moz
Tisti vijak na dnu okova je predviden za slučaj, če je okov žarnice (E27 ali E14) pritrjen na pendo (penda je votla navojna palica z navojem na koncu M10x1, skozi njo se od stropa do okova prevleče električne vodnike, največkrat se srečujemo z njo na lestencih, lučeh "pred šolsko tablo" - še pomnite tovariši). V okov se privije pendo, nato se ta vijak zategne. Vijak se poševno zažre v navoj pende in posledično omogoča, da se žarnice privija v okov brez da bi se le ta zaobrnil na pendi (na navoju M10x1).
Drgač pa Fery, natanko kot si napisal - šivanje. Oknarji poznajo štromarske izraze.
En lep pozdrav v Cerknico.
Sem videl, da si klical v Cerknico.
Žal ni zvonilo v Čufariji, ampak 1200 km stran. Potem sem pa pozabil bipniti nazaj. Bom pa drugič dal za pir. En tolk mam še.
Za pir sem hotu dat jaz, pa nisi trznu. No bova nadoknadla...
Ufff, sem že mislil, da sem se zaj..., ko sem ponudil da častim. Ampak sem potihem racunal, da boš vskočil.
Gut, gut, ti kar pozvoni.
Bom. Samo kaj, ko bi sveti Peter verjetno prej oglasil, kot se ti... :lol:
No ja, upanje umira čist na konc...
Hvala mojstri za obsirne odgovore, vse jasnoSmile Ce je komu vroce ima v Lj pivo v dobremSmile)
Sem ravno danes šalterje montiral v eni kučerini, zunaj 33, znotraj pa sušili estrihe. Verjetno je blo fejst čez 40. Vroče, da ti od rit teče...še dobr da je Julči bliz.
Vejš kaj, pr Julki si še kaj drugega ubodel, ne samo pir. Zato ti je pa vroče.
Pa ne da sem jaz kaj drugačen. Tudi jaz svoje kile težko nosim. Jih bo treba ene par na karitas šenkat, pa bo boljše.
Obema v tolažbo: nista edina, kar se tonaže tiče.
Ti, Fery, a s jutr kje bliz tvojga "kokušnjaka"? Pridem, da dam za pir...ke, prke večer.
Zvečer lahko probaš. Ampak te opozarjam, da grem skupaj z ostalimi dvejstu kurami spat. Da ne boš ponoči priružil.

Se hecam. V resnici grem mnogo kasneje.

Ni pa to čisto iz trte zvito. Naše mejstu je samo še bleda senca tistega, kar sem jaz doživljal. Praktično truplo. Zato je dobiti pir med tednom po deseti zvečer skoraj zadetek na lotu.
Iskanje po temi