PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odvod zraka iz kanalizacije moči ostrešje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

na zunanji strani, tik pod streho imam tri izhode zračnikov. Eden izmed njih je iz kanalizacije (ne moreš zamenjat glede na vonj).
Problem je, ker je nad tem zračnikom ostrešje, ladijski pod ali kako bi povedal, čisto namočeno.
Je sploh možno, da bi lahko prišlo do tega zaradi odzračevanja? Nisem še preveril, če morda streha zamaka, vendar nikjer drugje ni tega, le direkt nad zračniki.
Priložim jutri sliko.
Evo, k meni je ravno včeraj prišel 'strehar' iz istega razloga! Ker sem zagnala paniko, da nam streha pušča.

Imamo izhod ventilatorja in odduh. Les pod napuščem zelen, fasada se že barva in kar dol po njej teče kakega pol metra. Je rekel, da je 99% siguren, da po fasadi teče kondenz od toplega zraka iz teh dveh odprtin.
Itak
Lansko leto nismo imeli se urejeno to prezracevanje oz.je bilo z zunanje strani v cevi preprosto nekaj zatlaceno. In nobenih tezav.
Ce naredim isto, kaksen pomen sploh ima to za kanalizacijo?
Če boš odduh kanalizacije zatesnil, potem ti bo podtlak - ko potegneš recimo WC kotliček - potegnil vodo iz raznih sifonov pri umivalnikih in banji.

Rezultat bo prelesten vonj po kanalizaciji v hiši. :mrgreen:

A je problem tisto cev speljat nad streho?
Si ziher!?
Jaz imam odduha do podstrehe in začepljena. Za svaki slučaj. In lahko ti povem, da bosta čepa tudi ostala na cevi. Ker vse funkcionira bp.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Mi imamo kanalizacijo drugo leto. V prvem letu je podtlak potegnil vodo iz sifonov ene 5x, letos (ko so priklopljena že praktično vsa gospodinjstva, če ima to kakšno vezo) večkrat na dan. Spodaj redko, zgoraj kopalnico kar naprej zračimo. Ko se otopli, pride na vrsto izdelava odduha.
papez46 Napisal:Če boš odduh kanalizacije zatesnil, potem ti bo podtlak - ko potegneš recimo WC kotliček - potegnil vodo iz raznih sifonov pri umivalnikih in banji.

Rezultat bo prelesten vonj po kanalizaciji v hiši. :mrgreen:

A je problem tisto cev speljat nad streho?
Drugače pa obstaja tudi nepovratni ventil, ki ga natakneš na odduh in ni treba nič čez streho peljat...
Nam dela brezhibno, je pa na podstrešju.
Ja, ker imate pravilno narejeno in je hladno podstrešje tudi prezračevano, ne zatesnjeno.
Nima veze podstrešje, ker ta ventil spušča samo v eno smer, torej iz podstrešja v kanalizacijo. Ni nobene dodatne obremenitve podstrešja z vlago.
Aja, saj res, slabo sem pomislil. Ima potem ta ventil samo en problem Smile
Se odpre samo, ko je v kanalizacijski cevi podtlak. Mogoče je to rešitev za @AndrejDT, če bi našel en tak ventil, ki bi se skril v samo cev, da ne bo preveč grdo na fasadi.
lartep Napisal:Evo, k meni je ravno včeraj prišel 'strehar' iz istega razloga! Ker sem zagnala paniko, da nam streha pušča.

Imamo izhod ventilatorja in odduh. Les pod napuščem zelen, fasada se že barva in kar dol po njej teče kakega pol metra. Je rekel, da je 99% siguren, da po fasadi teče kondenz od toplega zraka iz teh dveh odprtin.

To se je meni zgodilo pred 35leti zaradi zunanjih povezav zračnikov iz kleti in dveh kopalnic pod napušč . Confusedhock: (sem sedel na ušesih pri fiziki - in še kje)
Na dan kot je današnji z negativno zunanjo T in snegom na strehi, sem imel pod napuščem v ravni vrsti, skoraj po celi dolžini napušča, četrt metrske sveče od katerih je vneto kapljalo. Po odstranitvi T kosov iz kopalnic (zračnik iz kleti sem pustil) se je zadeva uredila. Je pa bilo potrebno tisti del napušča po dveh letih znova prebarvat.
Bom zacasno zatesnil, pa da vidimo kaj se bo zgodilo/resilo....

Priložene datoteke
.jpg   20180215_103605-756x1008.jpg (Velikost: 206,21 KB / Prenosi: 665)
.jpg   20180215_103614-756x1008.jpg (Velikost: 217,54 KB / Prenosi: 666)
Osebno zatesnil ne bi, bi pa namestil WC avtomatski oddušnik.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.si/search?client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&sa=1&ei=DFWFWrr7IamVgAa0h5TACw&q=oddu%C5%A1nik+za+wc&oq=oddu%C5%A1nik+&gs_l=psy-ab.1.0.0l4j0i5i30k1j0i24k1.2035108.2035108.0.2037385.1.1.0.0.0.0.187.187.0j1.1.0....0...1c..64.psy-ab..0.1.186....0.vOhYrkq-2Uk">https://www.google.si/search?client=fir ... OhYrkq-2Uk</a><!-- m -->
1 2
Iskanje po temi