na zunanji strani, tik pod streho imam tri izhode zračnikov. Eden izmed njih je iz kanalizacije (ne moreš zamenjat glede na vonj).
Problem je, ker je nad tem zračnikom ostrešje, ladijski pod ali kako bi povedal, čisto namočeno.
Je sploh možno, da bi lahko prišlo do tega zaradi odzračevanja? Nisem še preveril, če morda streha zamaka, vendar nikjer drugje ni tega, le direkt nad zračniki.
Priložim jutri sliko.
Evo, k meni je ravno včeraj prišel 'strehar' iz istega razloga! Ker sem zagnala paniko, da nam streha pušča.
Imamo izhod ventilatorja in odduh. Les pod napuščem zelen, fasada se že barva in kar dol po njej teče kakega pol metra. Je rekel, da je 99% siguren, da po fasadi teče kondenz od toplega zraka iz teh dveh odprtin.
Lansko leto nismo imeli se urejeno to prezracevanje oz.je bilo z zunanje strani v cevi preprosto nekaj zatlaceno. In nobenih tezav.
Ce naredim isto, kaksen pomen sploh ima to za kanalizacijo?
Mi imamo kanalizacijo drugo leto. V prvem letu je podtlak potegnil vodo iz sifonov ene 5x, letos (ko so priklopljena že praktično vsa gospodinjstva, če ima to kakšno vezo) večkrat na dan. Spodaj redko, zgoraj kopalnico kar naprej zračimo. Ko se otopli, pride na vrsto izdelava odduha.
papez46 Napisal:Če boš odduh kanalizacije zatesnil, potem ti bo podtlak - ko potegneš recimo WC kotliček - potegnil vodo iz raznih sifonov pri umivalnikih in banji.
Rezultat bo prelesten vonj po kanalizaciji v hiši. :mrgreen:
A je problem tisto cev speljat nad streho?
Drugače pa obstaja tudi nepovratni ventil, ki ga natakneš na odduh in ni treba nič čez streho peljat...
Nam dela brezhibno, je pa na podstrešju.
Se odpre samo, ko je v kanalizacijski cevi podtlak. Mogoče je to rešitev za @AndrejDT, če bi našel en tak ventil, ki bi se skril v samo cev, da ne bo preveč grdo na fasadi.
lartep Napisal:Evo, k meni je ravno včeraj prišel 'strehar' iz istega razloga! Ker sem zagnala paniko, da nam streha pušča.
Imamo izhod ventilatorja in odduh. Les pod napuščem zelen, fasada se že barva in kar dol po njej teče kakega pol metra. Je rekel, da je 99% siguren, da po fasadi teče kondenz od toplega zraka iz teh dveh odprtin.
To se je meni zgodilo pred 35leti zaradi zunanjih povezav zračnikov iz kleti in dveh kopalnic pod napušč . hock: (sem sedel na ušesih pri fiziki - in še kje)
Na dan kot je današnji z negativno zunanjo T in snegom na strehi, sem imel pod napuščem v ravni vrsti, skoraj po celi dolžini napušča, četrt metrske sveče od katerih je vneto kapljalo. Po odstranitvi T kosov iz kopalnic (zračnik iz kleti sem pustil) se je zadeva uredila. Je pa bilo potrebno tisti del napušča po dveh letih znova prebarvat.
Osebno zatesnil ne bi, bi pa namestil WC avtomatski oddušnik.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.si/search?client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&sa=1&ei=DFWFWrr7IamVgAa0h5TACw&q=oddu%C5%A1nik+za+wc&oq=oddu%C5%A1nik+&gs_l=psy-ab.1.0.0l4j0i5i30k1j0i24k1.2035108.2035108.0.2037385.1.1.0.0.0.0.187.187.0j1.1.0....0...1c..64.psy-ab..0.1.186....0.vOhYrkq-2Uk">https://www.google.si/search?client=fir ... OhYrkq-2Uk</a><!-- m -->
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.