Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
Dober dan,
Dobil sem predracun za eletronapelavo v garsonieri ki bi bila na novo zvezana. Garsonerja meri 30m2 (cca) v kopalnici bi imel eletro talno gretje in mogoce se pri vhodu.
Cena z novo omarico in malim digitalnim števcem je na predracunu 1200 € :? (s števamnjem dozami vtičnicami itd). Sicer se na elektro instalacije ne spoznam vendar se mi zdi dokaj zasoljena cena.
Nekje sem zasledil da te komplet instalacija z materialom in delom pride okoli 25€ po m2.
Zato naprošam vse, ki imate kaj znanja oz. ste iz foha, da delite svoje izkušnje.
Če pa je med vami še kdo kateri se honorarno oz. profesionalno ukvarja z elektroinstalacijami me lahko kontaktira na <!-- e --><a href="mailto:cilindr111@gmail.com">cilindr111@gmail.com</a><!-- e -->.
LP in hvala za vaše odgovore.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ponudbo sem gor, pa da vidimo. Imena pobriši ali pa napiši postavke...
Objave: 437
Teme: 0
Ocena:
1
Pod jurja z materialom boš težko dobil resno firmo. Sem na hitro skupi vrgu in je prišlo 1057€ . Je pa tudi odvisno v kateri regiji si, izbira opreme, nadstropje lift?, parkiranje, beton/cegu, načrt je ni, mertive so niso in enopolna shema itd?
LP
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Mislim da se je uštel....
Pravilno je 1058,33€
Ocena:
1
Haha, na oko 200 m kabla komplet nym 1.5, 2.5, 6mm2, liycy, utp, koaks.
16 vtičnic 9 stikal, 2x rj45, 2x tv vtičnica, omarica p/o kovinska, števček, fid,10 varovalk, 2kzs...
Izkop in galadka zazidava cevi doze, odvoz na deponijo in grobo čiščenje.
Polombiranje števca, izvedba enopolne sheme, meritve...
+100€ nepredvideni stroški = 1157€ :mrgreen:
Ocena:
1
Sej hec mora bit, lahko pa tudi Romune uvozi pa bo za pol cene, ponavadi rabijo da se jim porihta hrana in spanje.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
@arbajter
Sarkazem je letel zgolj zaradi ocene stroškov na 1€ natančno
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
@Cilindr
Ne moreš primerjat hiše z npr 200m2 in garsonjere z 30 m2 za ceno po m2. Se dobi vtičnico po 2 € in po 10€ ipd. V garsonjeri je lahko npr 1 doza na m2, v hiši pa 0.5 na m2 za isto funkcionalnost in brez primerjave predračuna, kot jo je omenil arbajter nima smisla debatirati sploh. V mojih časih smo za delo računali za grobe instalacije jurja (v tolarjih seveda) na dozo, v kolikor je bila instalacija "normalna". Ne vem pa, kako lahko ocenjuješ ponudbo na, mogoče bi imel talno še v hodniku ;-)
PS: mene pa nekaj zanima. A je 4.5 metra dolg avto z 4 kolesi drag za 17.000 € ? Po moje me hočejo malo okrog prnest. ;-)
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Homer, jaz sem te pa samo malo "bocknil", v pričakovanju tvojega odgovora. Se nisem nič zmotil. Imaš prav, čeprav ima po drugi strani prav tudi stlux, ki je tisto številko presenetljivo dobro zadel. Potrjujem iz svoje prakse. Ajde, pustimo tiste 0,01€ vnemar. Bistvo je zadeto in povedano. Za kaj več in bolj natančnega pa kot sem napisal: popis materiala in zahtevanega dela. Potem pa "nema mrdanja".
Ocena:
1
Nebi vedel zakaj je butasto jaz sem dal predračun ki je v bistvu dražji od avtorjevega, ker nisem upošteval talnega gretja ki nanese kar precej € na m2. Moja splošna ponudba pa da avtorju vedeti, da predračun, ki ga je pridobil je v mejah normale in ni pretiran(vsaj po mojem mnenju).
Ti pa lepo pametuješ in nič konkretnega ne poveš, upam da boš kaj pripomogel z dejanskimi vrednostmi v številkah kar je tudi namen avtorja... na mail pa nisem hotel pač, naj bo javno.. Očitno pa se mu ne gre preveč oz. je slabo odziven v svoji temi ali pa nima podatkov po katerih sem/smo povprašali?.