PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Termostatski mešalni ventil za sanitarno vodo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Imam vprašanje, iz zalogovnika skozi katerega je napeljana sanitarna voda je na izhod sanitarne vode nameščen mešalni ventil mix solar (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ika.si/ogrevalna-tehnika/oprema-za-kotlovnice/ventili-navojni-cevni-pribor/termostatski-mesalni-ventili-thermomat-mix-solar">http://www.ika.si/ogrevalna-tehnika/opr ... -mix-solar</a><!-- m -->) v katerem je senzor na utekočinjen vodek. Temperature v sistemu dosegajo 80-90 stopinj tako da je ta ventil nujen. Par let je delal v redu, letos pa imam težavo da tudi v najbolj odprtem položaju komaj da odpre dovolj tople vode. Zanima me kako dolgo bi naj tak ventil deloval normalno? Kakšna je pričakovana življenska doba takega mešalnega ventila? Ali pozna kod kakšnega boljšega? Ali obstaja kakšen tak ventil da bi omogočal menjavo senzorja z voskov ko se ta iztroši/otrdi? Ali obstajajo kakšne druge variante? Ne vem mogoče elektro mešalni ventil za sanitarno vodo?

Hvala!
Podobni ventili s termostatskim mešanjem so imeli težave z vodnim kamnom, ki se je nabral v njemu.
Drži!
Večinoma je problem kamen.
Pomaga, če občasno večkrat obrneš ventil v skrajne lege.
Evo, tudi.meni je začel.po 7 letih in 700m3 nagajat.  Enostavno mi primeša preveč mrzle vode, tudi če ga odprem do konca. 
Pa sem ga občasno premikal sem ter tja. Tudi vhodna temperatura vroče vode je nihala. Poleti do 70, kadar ko je zmanjkalo pa samo 20. 
Imam thermomatovega. 
Pa še brez Holandcev priklopljenega, tako da bo treba še mal razdiral?
Prva cca 4 leta smo imeli mehko vodo s primernimi zeleza in tudi smeti, sedaj cca 3 leta je trda voda z manj smeti. 
Se mu da kako pomagati, al samo menjava?Bom kar cel bojler ven odnesel in očistil ker mislim da je že potreben čiščenja. Moram tudi grelec in anodo očistiti(menjati)
Sonce naj sveti vsak dan!
Iskanje po temi