PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Voda skozi klimo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,
Smo v pritličju dvonastropne stavbe. Avgusta je bila zelo močna nevihta, res močan naliv. Vodo je nosilo, kar postrani.
Kar naenkrat začne skozi klimo teči voda....vse močneje. V cca 3 minutah je bila voda po celi dnevni sobi. Ko se je najhujši naliv ustavil, je tudi voda skozi klimo prenehala teči. Sicer je zunaj še vedno močno deževalo, vendar je voda nehala teči.
Mi lahko kdo pomaga/svetuje, kaj bi lahko bil vzrok temu. POvem naj, da pri nas, kakor tudi pri sosedih nad nami v tem času ni delala klima, saj ni bilo vroče. Drugače poleti klimo kar dosti uporabljamo in nikoli ne kaplja nič vode notri.
Zdej me skrbi, da se zadeva ponovi ob močnem deževju. Problem je v tem, da je to počitniško stanovanje in da nismo vedno tam.
Pod klimami ni nobenega sifona, kamor naj bi morda odtekala voda od kondenza.
Sem pa opazil, da so pri najvišjem stanovanju očitno menjali klimo, saj je ostala majhna nezafugirana luknja v fasadi od prejšnje luknje. Ali bi lahko to morda bilo?
Očitno je luknja med notranjo in zunanjo enoto po kateri pride voda ob nalivu. Bo trebak zunanji enoti najti luknjo in jo zatesnit.
Najbrž imaš kondenz klime speljan v odtok žleba.

Zaradi močnega naliva in morda delno zamašenega odtoka žleba, ni voda dovolj hitro odtekala . Zato se je odtočna cev napolnila in preko cevi za odtok kondenza "udarila" v klimo.
Zdravo,
Tudi jaz sem tako razmišljal, vendar ni zraven nobenega žleba.
Pa še nekaj bi rad razčistil? Odtok kondenza je iz zunanje enote? Ker tam je iz zunanje enota taka cevka, ki je speljana v steno. Proti notranji enoti gresta samo dve cevi po katerih je se mi zdi plin. Je tako logično?
Običajno je zunanja enota povezana z notranjo s tremi cevmi.
Iz notranje enote moraš imeti nekam speljan kondenz, sicer bi pri hlajenju vedno imel poplavo.
Cevi nimajo nobene veze,tole je verjetno preboj,kateri ni dobro zaprt
Možno je, da je naliv nabijal v zunanjo enoto in napolnil pladenj, ker izhodna cevka ni uspela požirati. In možno je, da je premalo padca pri cevki, ki povezuje notranjo in zunanjo enoto (odvod kondenza iz notranje v zunanjo v primeru hlajenja). Zato bi lahko teklo v nasprotno smer. Poizkusi s šlaufom natakat vodo v pladenj tvoje zunanje enote tako, da simuliraš naliv in opazuj, če je to to.

Sicer nisem naredil točno to, vendar pa sem nalol vodo v cevko ki gre iz zunanje enoto v zid in ni noter nič priteklo.
Napisal si, da je voda tekla "skozi klimo"
Jaz to razumem v klimo in nato skozi lopute ven ......
Če je temu tako, potem to nima nobene zveze s prebojem, ker je ta za ali ob klimi in bi voda tekla zgolj po zidu in nikakor ne skozi klimo
Po vsej verjetnosri je priteklo noter prek reboja stene za klimo. Mogoe je voda tekla po fasasi in nato reko cevi curila noter.

V kolikor ti pri hlajenju kaplja vode in zunanje enote, potem je notranja enota s padcem povezana na zunanjo s kondenz cevko...in nekako ni logično da bi po cevki tekla voda navzgor.
Sam preboj pa mozno da je slabo ( ali sploh ni zatesnjen) in je ob nalivu voda zatekala noter in v prekat cegla..kam se je nato razlilo ste opazili sami.
Mi lahko nekdo proba objasniti mojo nevednost.
Klima ima na zunanji enoti odtok za konednz? Koliko pa razumem, pa naj bi kondenz prišel tudi iz notranje enote. Kje nastaja kondenz? na zunanji ali notranji enoti? Ali nastaja na obeh?
Pri ogrevanju objekta nastaja zunaj. Pri hlajenju objekta nastaja znotraj. To je vedno na uparjalniku, ki je hladnejši od zraka.
Iskanje po temi