PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Razpeljava vodovod alumplast

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.

ker me malo skrbijo tile spoji pri stiskanju cevi me zanima ali je smiselno razpeljati vodovod na tak način, da se uporabijo taki priključki kot na spodnji povezavi?

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mix-trgovinaunichr("46")si/images/219-Sanitherm2unichr("46")jpg[/url]

Se pravi, da so cevi pod estrihom in izolacijo v enem kosu kot pri talnem gretju, saj kasneje čez 10 let če bo kateri spoj spuščal je lažje odbiti ploščico in tam popraviti kot vse metati ven?

Vezal bi od ene pipe do druge je to že kdo delal?
Jaz imam v obeh kopalnicah razdelilno omarico in razdelilec kot za talno, dovod mrzle in tople vode, nato do vsake pipe cev v enem kosu brez kakršnih koli spojev v estrihu.

Lp
Super ideja. Čeprav vsi ostali delajo po principu, da cevi spajajo pod estrihom tudi sam navijam za to varianto podobno talnemu gretju, da ni spojev kjer ni dostopa. Prepričan sem , da tak spoj spusti oz oslabi čez 10 let, kaj pa se dogaja pod estrihom pa ne vemo.

Ima še kdo podobno narejeno oz kakšno sliko?
imam razdelilno omarico v vsakem štuku...in če je kak odcep, je v zidu.
Je to enaka omarica kot za talno gretje, enaki ventili,...???
omarica ja, ventili ne.
Lahko kakšno sliko, kakšni so ventili, karkoli kar bi mi bilo v pomoč. Res bi rad naredil tako, da kasneje ne bo treba kopati cele hiše.
Sam velikost ventilov/omarice je identična kot pri talnem gretju,
samo litina in tip zasuna ventila je različen.

Sicer v katalogih piše, kateri so za sanitarno vodo
guslovd Napisal:Čeprav vsi ostali delajo po principu, da cevi spajajo pod estrihom tudi sam navijam za to varianto podobno talnemu gretju, da ni spojev kjer ni dostopa. Prepričan sem , da tak spoj spusti oz oslabi čez 10 let, kaj pa se dogaja pod estrihom pa ne vemo.

Na podlagi česa si prepričan, da fiting spusti oz oslabi čez 10 let?

Enkrat je že bila podobna debata na tem forumu zato sem se malo bolj zanimal, ker imam tudi sam fitinge pod estrihom. Spraševal sem inštalaterje v prodajalnah in ne bi smelo biti problema, najel sem tudi nadzornika (sodnega izvedenca) in je rekel, da to ni problematično in da vsi tako delajo. Če bi vlekel ločeno cevi, bi jih imel jaz celo goro. Načeloma se res za celo (neštukano) cev ve, da ne bo spustila. Za fitinge pa tudi zagotavljajo, da ne bojo spustili, upam da zagotovila držijo Smile
Tlačni test je trajal kar nekaj dni na 10 barih, v sistemu pa je sedaj tlak okoli 3.5 bara in po 1 letu ni še nič spustilo, upam da ostane tako Smile
Zdrava logika mi pove, da nekaj, kar ni spojeno iz enega kosa ni večno. Skrbijo me tudi tesnila, saj veste kaj se zgodi z gumo čez xx let. Torej če delate hišo oz renovirate stanovanje za 10-15 let je ok, kaj pa naprej. Ne rečem da ne bo držalo le skrbi me in zato se nagibam k temu da postavim omarico kot pri talnem gretju.

Vprašanje, zakaj talnega ne štukajo???

Ker smo naredil novo hišo predvidevam, da ne bom več posegal v vodovod zato bi dal omarico. Jaz imam v pritličju WC(umivalnik tuš), v mansardi kopalnico (kad umivalnik). Torej potrebujem zgoraj 2 veji in spodaj 2 veji.

Kdorkoli ti sedaj zagotavlja da nebi smelo spustiti je vredu. Vendar ko ti kaj spusti je škode in dela preveč da bi tvegal.
Se strinjam s tem, da zdrava logika narekuje, da je neštukana cev zanesljiva. Toda ne vem pa dejansko kako zanesljivi so fitingi, bi pa predvideval, da morajo biti res zelo zanesljivi, ker jih drugače ne bi nihče vgrajeval.

Jaz imam Fivpex cevi in Fivpress fitinge in sem šel zdajle malo googlat glede zanesljivosti:

Vsi izdelki FIV s.r.l. so prestali vrsto preizkusov in testiranj, ki zagotavljajo
njihovo kakovost in skladnost z mednarodnimi standardi.
Izdelki FIV s.r.l. dosegajo najviše standarde kakovosti in zanesljivosti kar
potrjujejo številni certifikati (DVGW, KQ, CSTB, ACS,...) ter standarda ISO
9001:2008 in ISO 14001:2004.
Podjetje FIV s.r.l. jamči za povračilo stroškov za morebitno škodo, nastalo
zaradi izdelkov z napako, brez časovne omejitve, po veljavnem škodbenem
zavarovanju (polica št. 057-07-202256 in njenimi naknadnimi zamenjavami,
spremembami in/ali dopolnitvami), ki se nanaša na zatiskovalni sistem
FIVPRESS

In še vir:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")vetounichr("46")si/files/wwwunichr("46")vetounichr("46")si/ceniki/ceniki-uvozni/cenik-fivunichr("46")pdf[/url]

Če ti proizvajalec jamči zanesljivost s povračilom stroškov za morebitno škodo in to brez časovne omejitve, potem mora biti zadeva res zanesljiva in nikakor ne bi smela spustiti čez 10 let.
In kakor sem rekel s fitingi sem si prišparal lep kup cevi, omaric, zajebancije in stroškov. Upam pa, da mi res nikoli ne bo treba uveljavljat kakšne garancije Smile
Jaz sem delal z ITAP multifit in je res enostavno.

Nekaj fotk si lahko ogledaš na linku: <!-- m --><a class="postlink" href="https://goo.gl/photos/NPgux67CHhrBb7g3A">https://goo.gl/photos/NPgux67CHhrBb7g3A</a><!-- m -->
Tudi jaz imam vsako cev v enem kosu od razdelilca do porabnika, brez spojev pod tlakom. Sem pa vzel vse od Uponor, ki naj bi bil prvi in najboljši. Kljub razdelilcu pričakujem, d ane bo noben spoj spustil v svoji življenjski dobi. Računam torej, da bo držalo, dokler se ne bom naveličal kopalnice, ali pa dokler otroci ne bodo podrli bajte.
Iskanje po temi