Objave: 9
Teme: 2
Ocena:
0
Vprašal bi strokovnjake, da če se greznico očisti in dezinficira s strani usposobljenih,ali obstaja nevarnost dušenja s strupenimi plini v primeru nadaljnje sanacije ali prenove v čistilno napravo. Skratka,ali je nevarno zadrževanje v greznici?
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
No ja, če je greznica res povsem očiščena in še dezinficirana in da je med deli pokrov odprt, potem mislim, da za časovno omejena dela ( recimo, delaš uro, počivaš na svežem zraku 15 min) res ne bi smelo biti nevarnosti.
Ocena:
0
Greznica bi bila očiščena dezinficirana oba pokrova odprta par dni preden bi naprej delali. Poznam tragične zgodbe zaradi dušenja z metanom. Ali obstaja kakšen tester,merilec plinov ki ga uporabljajo mojstri preden začnejo z deli?
Objave: 496
Teme: 9
Ocena:
0
Pozdravljeni
Preizkusi tako,da se privežeš na dve vrvi,zunaj imaš dva človeka,kot varnost.Počasi se spuščaj v jamo,z spuščanjem v jamo počasi po lestvi ugotavljaš kvaliteto zraka na različnih nivojih.Če pa bi bilo kaj narobe,te pa sodelavca potegneta ven.Če bi bilo vse v redu,lahko potem v jami delaš brez skrbi,za vsak slučaj pa lahko daš v jamo neko cev premera 100MM,na konec pa kak manjši ventilator,ki bo ves čas ko boš delal,sesal zrak iz jame(sesaj blizu poda).To bi bilo v redu tudi v primeru,če bi bil pri malici fižol.
Ocena:
0
Preden bi šel dol, bi greznico zalil z betonom(dno)10cm.Zdi se mi da bi v tem primeru bilo veliko manj nevarnosti,ali pa se motim?
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
Jaz sem jamo za gnojevko spraznil, opral z hidrantom , počrpal vse ven in šel po treh urah notri. Nič ni več smrdelo ali da bi kaj bilo čutit. jama 6x4x3 m.
Ocena:
33
Pri Conradu lahko dobiš baterijski indikator prisotnosti metana. Kot je že omenjeno, ne delaj sam ampak naj bo na vrhu jaška še nekdo, ki bo pozoren kaj se s tabo dogaja. Priporočam pa, da jašek, pred spustom vam, dodobra prezraćiš. Po moje potem ne bi smelo biti nevarnosti, saj metan mora iz nečesa nastajati.
Objave: 725
Teme: 1
Ocena:
12
Najbolj nevaren pravzaprav ni metan, ampak H2S - nekaj ppm pa si gotof.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_sulfide">https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_sulfide</a><!-- m -->
Nujno pusti stvar res odprto vsaj en teden in še prepihaj z ventilatorjem. S tem se ni za hecat.
Ocena:
0
Res je,poznam ta članek. Preden se kaj tragičnega zgodi, ga zavohaš. Koliko so v teh primerih učinkovite maske kot je npr ta
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.zavas.si/izdelek/116930/polmaske/polmaska-compact-mask-5430.html">https://www.zavas.si/izdelek/116930/pol ... -5430.html</a><!-- m -->
...? Najbrž ni profi oprema, za relativno malo denarja?
Ocena:
33
Izgleda, da bo najboljša rešitev vesoljsko oprema :lol: :lol:
Objave: 133
Teme: 18
Ocena:
0
Par mesecev nazaj smo se priklopili na kanalizacijo. Sedaj bi nepretočni betonski greznici rad spremenil namembnost in sicer bi vanjo shranjeval kapnico katero bi imel potem za zalivanje vrta itd. Greznica nima nobene tehnološke opreme, kot je dodajanje zraka za lažje razgrajevanje blata itd.
Greznica je kakopak še vedno polna. Sedaj pa me zanima kako hitro razpade v njej "drek" :lol: .
Namreč znanec ima manjšo cisterno za praznenje greznice (Creina) za priklop na traktor, ki pa ni več primerna za na cesto (pušča, ker je kovino "scalnica" skozi leta prežrla :lol: ). Je pa še vedno delujoča in primerna, da bi blato počrpal ven in ga raztrosil po parceli ob hiši za pognojiti. Smo na deželi. Zanima me koliko bi to smrdelo. Lahko bi počakal tudi še do naslednje pomladi in potem raztrosil.
Vem, da je malce smešno vprašanje, pa vendar vprašam za vaše mnenje, da nebo potem hudir od sosedov :lol:
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Smrdelo bo...fajn. Najbolje, da če že mislite svinjati okolje in kršiti vse predpise, to opravite tik pred dežjem in spomladi, da trava to akumulira.