PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kakšne cevi za talno gretje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem pred odločitvijo plastika ali aluplast. Slednji je dosti dražji, me pa zanima prednost le-tega. Dobrodošle so tudi obrazložitve, zakaj ste izbrali, kar imate.
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
Sam uporabljam zadnje čase za izvajanje talnega gretja alumplast iz čisto praktičnega razloga, ker se ga lepše polaga in zvija. Drugače pa tudi z klasičnimi plastični nisem imel problemov, pa sem napravil nekaj kar velikih poslovnih kot tudi stanovanjskih objektov z njimi. Cenovno pa le ni tako velika razlika.
Kje bi lahko najugodneje nabavil pe-x oz. alumplast? Pa razdelilce? Rabim pa za 185m2.

Hvala za informacijo!
pex- plastika; slabosti, da ne gre do 100 stopinj; vprašanje problem zraka
alumplast; gredo do 105 stopinj

sam sem trenutno na plastiki, bom pa dal termostatski mešalni ventil z max 40 stopinj ( varnost ) za štiropotnim mešalnim ventilom, da slučajno na bo šlo čez ,

tam, kjer se dobi cevi , se praviloma dobijo tudi fitingi, omarice,...

za proizvajalce/uvoznike/trgovce, ki to imajo, se je že dosti pisalo na forumu,...

a boš dal na stiropor z čepki ali na armirno mrežo ??
no, omejitev temperature ni problem, ker bom ogreval s toplotno črpalko. Vzel bom stiropor in mreže. Razmišljam še ali dat mikroarmaturo ali dat še ene mreže not. Glede na to, da je kuhinja, jedilnica in dnevna soba povezana. sem malo skeptičen... Kako lahko zagotiovimo, da so vlakna homogeno zmešana z betonom. Plus tega, sem bolj tradicionalist glede gradnje, nočem nekaj, kar še ni preizkušeno vsaj 10-15 let.
Sam sem se odločil za plastiko (PE-RT), z difuzijsko zaporo, vsemi certifikati znanega nemškega proizvajalca, predvsem zaradi ugodne cene (2000 metrov cevi za 1000 EUR).
Cev ima vse tahtevane lastnosti za uporabo v talnem ogrevanju, 10 letno garancijo, tako da upam da sem se prav odločil.
Mene je malo strah edino za čas vgradnje. Ker bodo cevi vezane na mrežo, bodo malo bolj mehansko izpostavljene, kot pa če bi dal sistemske plošče. Tlaki bodo strojni, tako da se bom izognil vožnji šajtrg po ceveh.

Zordi, mi lahko zaupaš, kje si nabavil material? Lahko tudi na ZS.
Sam ne bom vezal cevi na železno armatuo, ker se mi zdijio mrerže predrage pa tudi da se cevi drgnejo ob grobo železno armaturo pri raztezanju mi ne diši najbolj. Zato sem se odločil za pritrdilce, ki juh "nastreljaš" v izolacijo.
Cevi sem nabavil direktno iz nemčije. Tudi z dostavo so še vedno za min 50% cenejše kot primerljive cevi pri nas.
Cev se imenuje PE-RT 63 Flexolen Oxydex proizvajalca HPG-Heizrohr
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hpg-heizrohr.de/full/html/home_en.html">http://www.hpg-heizrohr.de/full/html/home_en.html</a><!-- m -->
Nabavil pa sem jo preko ene firme na Ebay-u.Dostava za 10 kolutov cevi je bila 125 EUR

<!-- m --><a class="postlink" href="http://cgi.ebay.de/Fussbodenheizungsrohr-PE-RT-17x2-Flexolen-200-lfd-m_W0QQitemZ280093154247QQcategoryZ84187QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem">http://cgi.ebay.de/Fussbodenheizungsroh ... dZViewItem</a><!-- m -->
Sem kliknil na link ebay-a pa ni videt nikjer da bi to bila Oxydex cev...
Jaz vedno uporabljam originalno izolacijo. Ima kar nekaj prednosti. Sem si ogledal tiste cevi na ebay-u. Cev sicer kot cev le da ima nekoliko nestandardno dimenzijo 17x2. Če ste zraven kupili tudi vse prehode in razdelilce, potem ne bo problema.
Za enostavno uravnavanje temperature vode v talnem gretju je pa tudi zelo primerna danfossova termostatska glava z 1,5 metrsko kapilaro, katero vgradimo na steno in samodejno uravnava temperaturo vode glede na temperaturo prostora.
strah, ker ne bo sistemskih plošč je odveč. Dokler ni bilo sistemskih plošč so bile vse cevi talnega privezane na mrežo.

Za boljše oprijemanje betona okoli cevi kupiš plastifikator, ki ga primešaš v estrih. Plastifikator naredi estrih bolj plastičen in to je to.
Nihče ni omenil difuzije kisika. Obstajajo PEX-A, PEX-B in PEX-C način. Uporaben je PEX-A in PEX-C način zapore. Engel metoda. Totra nima tega in je zato potreben prenosnik topolote!

Glej wirsbo ali kaj podobnega za razlago.
Zordi, lahko malo bolj opišeš, kaka so ta držala? -držijo dobro, ali se pulijo ven? Je potrebno kako posebno orodje? Pa cenovno in kje nabaviti?

Kako si se pa držal linije s cevjo, ste narisali črte na stiropor ali si mogoče uporabil folijo za natiskanim rasterjem?
Zordi: carsko.
Sam sem že star ebayer, pa se bedak nisem spomnil na to. Opremo lahko pri nas dobim z 25% popusta, pa je še vedno 100% dražje kot preko ebaya.
8)
LP, El Barto
Ja, Zordi, res carsko.

Sem že poslal povpraševanje. Kaj menite o aluplastu:

[url]httpunichr("58")//cgiunichr("46")ebayunichr("46")de/Alu-Verbundrohr-5-Schicht-16-x-2-0-fuer-Fussbodenheizung_W0QQitemZ280095446243QQcategoryZ46474QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem[/url]

p.s. Elbarto, še imaš KLEja?
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi