PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Minimalen premer horizontalne cevi za WC

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

vem da je standard za kanalizacijsko cev v hiši fi110, zanima pa me, če je kdo kdaj priklopil kak WC na manjši premer in peljal horizontalo cca.4-5m. Gre se za centimetre, s katerimi bi pridobil višino za tlak. Tako bi lahko spravil kopalnico v sosednji prostor, kar bi bistveno izboljšalo funkcionalnost razporeditve.
Vem da obstajajo tudi črpalke, ampak sem nekako za klasiko - da grem lahko na wc tudi če ni elektrike:-)
Seveda pa dobrodošli tudi predlogi za črpalko (tip, vrsta, cene,...)

Hvala,

Butalec
Kaj pa ploščata cev z enakim presekom, npr. 8x12 cm?
Raje se drži fi 110, ki je preizkušena. Ploščatih alternativ se izogni saj se ti bo mašilo. Manjši fiji so v toplejših krajih, kjer se ne sme uporabljati papirja (razlog verjetmo predobro poznajo). Če imaš težavo zaradi višine tlaka ti ne preostane drugega kot štemanje AB plošče, da utopiš kanalizacijsko cev. Nič posebnega že veliko nas je na ta način reševalo enako težavo.
Podpis.
LP,
Samojed
@samo1966: Hvala za nasvet, žal so tramovi in ne plošča. Manjka mi cca. 5 centimetrov, ki se jih ne upam udolbsti v tram premera cca. 18cm
Vse bolj se nagibam na črpalko Servolift2.

Tenx,

LP
Da se javim po par letih v tej temi...
Dal sem v tlak f40 cev in za WC servolift2 in dela kot šus... že 4 leta.

LP Butale
Iskanje po temi