PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Fid za kopalnico :(

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Električarji pomoč!!! V el. omarici mi je ven vrglo fid(0,03A).V kopalnici imam tri luči in tri vtičnice ki so vezana na 3 fide (C10,C16,C16).Ti so normalno vklopljeni le ta 30mA se ne da vklopit.Kaj lahko naredim preden pokličem strokovnjaka?
C10....to so varovalke FID je pa nekaj drugega. Preglej, če imaš mogoče kje kabel ki ni izoliran in se mogoče tišči kakšna žica med sabo.
Raztavil vse vtičnice in luči pa je vse ok. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
poklič štromerja dokler si še živ
Za prvo izklopi vse tri varovalke ,poskusi če prime fid, nato vklapljaj vsako posebej mogoče boš lociral problem. če to ne pomaga je verjetno stik med nulo in zemljo,zato je potrebno odklopit nule v omarici in imeti OHM-meter da se najde stik. še prej pa preveri če ni v vtičnicah in lučeh kaj vlage ker FID 0,03 je zelo občutljiv "z razlogom- kopalnica"
Hvala za napotke,sem poskusil z varovalkami pa ngre vklopit fida.In sedaj grem veselo iskat vlago :oops: :evil: :oops:
fid se bolj trdo vklopi, moras z kar nekaj moči potegnit navzgor...
ali ti meče fid ven, ali nisi dovolj močno potegnil navzgor ?
Dajmo malo podrobneje. V omarici imaš 30mA FID, ki ga je vrglo ven. Posledično v kopalnici ni elektrike.
Jo ni nikjer (tema, v vtičnicah)? Imaš v kopalnici mogoče pralni stroj ali infra pečko na steni, imaš mogoče kje vezalni načrt (dokumentacija?)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Včasih vrže ven po nekaj sekundah,včasih pa takoj Sad
Cardynal:Včasih vrže ven po nekaj sekundah,včasih pa takoj Sad Gremlin:Nikjer v kopalnici ni elektrike-ne v vtičnicah in ni luči.Pralni stroj je odklopljen,drugega odjemalca ni.Vezalnega pa nimam,električar ki pa mi je delal inštalacijo pa je trenutno zaposlen v tujini.
si kaj vrtal na novo ?
lahko da je fid crkno.
najprej razmisli če si pred kratkem kaj delal v koplanici oz. na steni pred njo...ne vem, mogoče obesil kako sliko (Žebljiček) prišravfal kako omarico, kupil kak nov. el. stroj (Pr. stroj...seveda če ga imša v koplanici najprej njega izklopi ter poskusi vklopi nazaj).

ker v 99 % primerih smo si sami krivi, ker v dobri veri kaj naredimo...pa spotoma še kaj shebamo Smile
Nič nisem vrtal ali zabijal.Danes sem odklopil luči in vtičnice pa isto. :evil: :evil: :evil: Pride jutri električar.
1. V razdelilcu poišči kable ki so vezani preko fida 0,03 za kopalnico.
2. Na ozemljitveni zbiralki nato odklapljaj posamično zaščitne vodnike teh kablov in vmes preizkušaj ponovno vklapljati fid.
3. Ko izločiš vodnik ki meče fid ven , pogledaš na kateri kabel gre in nato na katero varovalko je vezan fazni vodnik tega kabla.
4. izklopiš varovalko ter poiščeš okvaro, na veji kjer ni toka.
5. simpl ko pasulj.
Če imaš samo ta fid za celo hišo kje pa piše, da je napaka v kopalnici.
Lahko imaš več poravnikov kateri del toka odvajajo na zemljo. Napake se seštevajo in ko je 03 mA odtekanja toka ti FID vrže ven. Lahko se kje žica dotika zidu, zmrzovalna skrinja, grelci za vodo, itd.
Izklopi vse varovalke in jih postopno vklapljaj, da boš ugotovil na kateri varovalki je napaka in nato išči naprej na tej veji napeljave.
1 2
Iskanje po temi