Objave: 108
Teme: 11
Ocena:
0
Zračnik za kuhinjsko napo na strehi že imamo, nimamo pa še povezave do kuhinje. :oops:
Kako huda kršitev bi bila, če bi cev fi 150 skrili v ostri kot (90 st.) fasade z 20 cm izolacije. Je morda bolje po sredini stene? Ali morda sploh ne zunaj? Pa da se nekako potrudimo in ga s preboji spravimo na podstrešje?
Mnenja, izkušnje?
Objave: 218
Teme: 33
Ocena:
0
Vsakršno ožanje izolacije je dopustno le če se na ožjem delu uporabi material, ki ima vsaj enako toplotno prevodnost, kot ostala izolacija. Sicer pa nastane toplotni most.
Poleg tega pa če bi cev na omenjeni način skril v fasado, bi bila le ta na najtanjšem delu prekrita le z enimi 4 cm izolacije. Zaradi tega bi lahko prišlo do ohlajanja cevi in posledično do kondenziranja v cevi. V takem primeru bi bilo obvezno potrebno urediti odtok.
A da bi pa cev oblekli z enako debelino in bi pač izgledalo kot da je dimnik po fasadi, bi pa preveč motilo?
Ocena:
0
Bo kar držalo, kar pišeš. Če ne bi sam videl, kak problem je kondenz zaradi ohlajanja, bi težko verjel. Se spomnim, ko smo imeli pred leti samo eno tanjšo inštalacijsko cev za antenski kabel speljano iz sobe na podstreho. Ko je bila doza odprta, je topel zrak iz sobe uhajal skozi njo in se ohlajal. Spodaj je sicer po kapljicah, ampak vseeno kapljal kondenz v dozo... Bomo vseeno še enkrat razmislili, kako speljati cev kje notri (zaenkrat nismo našli načina), ali pa ubrali kakšno čim manj vidno polno izolirano varjanto zunaj. Če pa nikakor drugače, pa uredili odtok.
Objave: 856
Ocena:
0
moj prelog je da daj na začetku cevi (nad štedilnikom) en t-kos ki ti skuži za lovilec kondenza.tam se voda nabere in izhlapi počasi.pa obvezno cev izolirat z zunanje strani z "armaflexom".
Objave: 671
Teme: 98
Ocena:
1
Ne T kosa!!!
Sem dal tako, pa napa nič ne vleče. Pa je ena boljših od Technowinda. Razoćaranje na kvadrat.
No, dejansko imam še 90' pred Tjem. Zdaj gruntam, kako bi razbil iz notranje strani (porotherm 30cm, cev je na zunanji strani pod fasado, na pol vštemana v zid.
Vzami raje Y kos.
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=21078">viewtopic.php?f=6&t=21078</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ocena:
0
Ne vleče? Pa verjetno ne zaradi T kosa in kolena... Dvomim, da bi tudi Y kos kaj pomagal. Odvod za napo bi itak moral iti čimprej ven ali pa v nek konkreten dimnik, ki vleče, ne pa da se po nekih dolgih rorih vije na streho. Že ta koncept, ki ga hočem jaz zdaj skrit v fasado, ni kaj prida. Bom še razmislil, če obstaja kakšna alternativa.
Objave: 671
Teme: 98
Ocena:
1
Gremlin, sem si prebral tisto temo. Zdaj, po treh letih, mi lahko poveš, ali se ti že pozna kaj na fasadi? Namreč ta izvedba se mi zdi daleč najboljša in najenostavnejša, ampak, kot sem rekel, se bojim fleka....
Zdaj sem se spomnil, kako gre pri meni:
- najprej 2x 90' kosa fi110, nato T kos, meter cevi fi 110, ter nato strešni element, ki ima še en konec cevi kot harmonika
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Na zadnji strani zgoraj omenjenega linka (teme) je fotka od pred enega meseca. In kuhamo redno (vsak dan).
Mi o avionu, pilot iz gozda....