PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop elektrike - vris v geodetski kataster

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Počasi se lotevam priklopa elektrike na parcelo. Nekje sem slišal, da mora biti novogradnja pred tem vrisana v geodetski kataster in imeti hišno številko. Je to res?
Ne, rabis pa GD Wink

Sej drgac kako bi pa zidal brez elektrike ? Smile
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Če hočeš, da ti elektro priklopi navaden gospodinjski tok na objekt, potrebuješ hišno številko ... če hočeš hišno številko bo potrebno pa evidentirat stavbo (v zemljiški kataster in kataster stavb).
Več glav, več ve ...
Ericssson Napisal:Ne, rabis pa GD Wink

Sej drgac kako bi pa zidal brez elektrike ? Smile

Ja, z agregatom, tako kot sem jazSmile
aaaaaaaaaaa, ups, če pa imaš že končano (sem mislil, da si šele v fazi pred lopato Wink ) pa kot je @Anja rekla Wink
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Citat:se lotevam priklopa elektrike na parcelo. Nekje sem slišal, da mora biti novogradnja pred tem vrisana v geodetski kataster in imeti hišno številko
To je tudi ena od cvetk naše zakonodaje. Gospodarsko podjetje, ki nekaj prodaja (elektriko) ne sme svojega proizvoda prodati komurkoli. Tudi ni v redu, da distributer el.energije zahteva potrdila, ateste, izjave, ... za opremo način vgradnje, ... stvari, ki bodo to elektriko porabljale. Kar je za glavnimi varovalkami in števcem jih nebi smelo brigati, ne vpliva na njih.

Zamislite, da pek ne sme prodati kruha klošarju, ker nima urejenega stalnega bivališča. Država zagovarja ukrep, da morajo imeti vsi državljani stalno bivališče.
Nimam časa - sem v penziji!
En red pa vseeno mora biti, pa čeprav slab. Tudi pri tem, kako je z elektriko za števcem in gl.varovalko. Če ne verjameš, vprašaj gasilce zakaj.. ;-)
Vsi pa vemo, da če se bo nekdo lotil po hiši narediti nekaj po svoje ali pa šalabajzersko, bo to prej ali slej tudi storil.
Citat:da če se bo nekdo lotil po hiši narediti nekaj po svoje ali pa šalabajzersko
In zakaj te to moti? Dela na svojem in zase - tudi posledice bodo njegove.

Imamo kar nekaj zastrupitev s hrano v domači pripravi, tudi smrtne žrtve. Ali moramo res zaradi tega zakonsko prepovedati domačo kuho - obvezna prehrana pri kuharju z koncesijo, atestom, potrdilom, ... ? Tudi v restavracijah so zastrupitve s hrano.

Se strinjam s predpisi o varnosti, morajo biti. V podjetju odgovarja za varnost direktor, ki svojo odgovornost prenese na zaposlenega (ali najetega) plačanega stropkovnjaka. V s.p. je za varnost odgovoren lastnik. Zaradi šparanja ne najema strokovnjakov za posamezno področje (smatra, da se na stvar razume), ampak je njegov rizik. Zakaj mora biti fizična oseba zakonsko obvezana da najame in plača strokovnjaka?
Mislim,da je to predvsem zato,da država čimprej lahko pokasira davek na nepremičnine,ker preden nimaš vpisa stavbe v kataster in izmero nimajo osnove za obračun le tega.Na ta način te pa prisilijo,da to storiš.
Citat: je to predvsem zato,da država čimprej lahko pokasira davek na nepremičnine,ker
In se ti zdi, da je to pravno in demokratično korektno, da se z zakonom določi, pravni osebi, da mora biti ovaduh?

Gako zagovarjaš slučaj finančno slabo stoječe družine, v samogradnji hiše. Čim je možno, si v kleti uredijo dva prostora in bivajo naslednjih 10 let, kolikor bo verjetno gradnja še trajala. Ali naj bodo brez elektrike? Ali jo lahko vpišeš v zemljiški kataster in kataster stavb, ko morda še nima niti strehe?
Hišno številko potrebuješ, če želiš gospdinjski odjem.

V primeru, da želiš t.i. gradbeno elektriko pa številke ne potrebuješ.

Sem pa pred parimi dnevi dobil pismo od elektra, da moram podaljšati gradbeni odjem, ker je pogodba samo za eno leto in jo lahko podaljšaš 2x po eno leto.
Tudi sam sem pred vklopom elektrike in nimam hišne številke in naj bi je še lep čas ne bilo.Hotel sem samo povedati kako razmišlja država ,da si izmišlja take zakone.Vem pa ,da sosed ima že kake tri leta elektriko priklopljeno,številke pa še nima,prav tako še ni vpisal stavbo v kataster stavb.Mi ni logično zakaj bi moral imeti hišno številko in narediti vpis v kataster,ko se stavba še gradi.Elektriko pač rabiš za zaključek del in čas gradnje.Kaj pa potem voda?Tam še nisem slišal za gradbeni priklop.
Franci007, saj imaš lahko gradbeni priključek v trajanju tri leta, za gospodinski odjem pa od mislim da 1. 5. 2011 potrebuješ hišno številko.

Tako pač je. Bomo pač morali pridobiti HŠ.
Glede priklopa je odvisno od lokacije priklopa. Meni je npr. el. MB priklopil gospodinjski odjem na podlagi opravljenih meritev, GD in brez zahteve po HŠ. To je npr. v Kočevju nemogoče-takšne izkušnje ima kolega, ki še el. omarine ni smel postaviti sam.
Skratka, odvisno od lokacije priklopa, predvsem pa od t.i. lokalca iz elektra pri katerem se je najboljše pozanimat-dobiš točne inf. glede njihovih zahtev za priklop.

l.p.
Kaj je sosed (cbb), a ne verjameš meni?

Lahko za max. 3 leta vzameš gradbeni priključek, vendar je elektrika v takšnem primeru mislim da 20% dražja, poleg tega pa imaš dvakrat stroške (priklop na gradbeni priključek in potem zamenjavo priključka).

LP
1 2 3 4
Iskanje po temi