PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vodovod - smo nad zajetjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vodo nam črpajo navzgor za pritisk. Tole je situacija izpred 1h: [url]httpunichr("58")//youtuunichr("46")be/74FXEMNs0tA[/url]

Kake lepote pri spanju imamo mi zadnje dni.. Confusedhock:
Si se želel samo potožiti?
Morda isto priporočaš še komu?
Morda bi želel kak nasvet?
Kaj pomeni "nad zajetjem" - ali je zajetje v tvoji kleti?
Nimam časa - sem v penziji!
Potožit, med drugim. Zanima pa me, če je še kdo tako, da je vodno zajetje pod njimi. Mi imamo tu na Igu vodovod, ki je pod nami in Ig dobiva naravni pritisk medtem ko mi, ki smo nad tem zajetjem, dobivamo vodo prek črpalke. Efekt je viden in moteč.

Je kdo tako? Kako se uravnava tako nihanje pritiska v hiši? Hidrofor? :lol:
Neroda! Razumljivo opiši situacijo in kaj te moti. Kaj bi dejansko rad saniral (ti, ali kdo drugi)? Še vedno ne vem, ali imaš zajetje v kleti. Govoriš o črpalki - ali je v tvoji hiši, služi samo zate? Je zraven črpalke še kakšen "sod za vodo"? Če te moti nihanje kazalca (to mi je edino razumljivo) pa ne glej manometra.
:-|

A nisem dovolj jasen? Vodovodno zajetje je par metrov (10-15m višinsko) pod nami. Hiše so zgrajene nad njim in posledično nam črpajo vodo GOR. To se dogaja že x-y let. Zadnje dni je začel omejevalec pritiska (ki ga imava, da nama ne nabija vode iz 0 na 5barov) začel peti. Zame to deluje na obrabo, ki mi je ni potrebno imeti, zato sprašujem: .. ali ima kdo tak primer in kako ga rešujete?

Oz. preprosto. Voda je v dolini, mi smo na hribu. Tako, uf, koliko sem prišparal sedaj.

Sem pa malce neprespan in na koncu danes tako da: hvala za potrpljenje.
Citat:Zadnje dni je začel omejevalec pritiska (ki ga imava, da nama ne nabija vode iz 0 na 5barov) začel peti.
Ali je to edini problem? Poizkusi omejevalcu pritiska malce spremeniti pritisk. Sicer ga zamenjaj.

Tudi meni se ne da več!
zamenjaj varnostni ventil , velikokrat ta začne cvilit
Omejevalcu spremenim pritisk? Saj začne piskati pri <1 bar.

Povratni ventil je nov (1 mesec).
v velikih primerih ko npr. zapreš vodo v hiši in spustiš tlak iz inštalacije zacvili varnostni ventil ( tik preden se sprazni nekje 0,5 bara) potreba menjava varnostnega ventila, vzami unitasovega ,ni prvi primer

probaj varnosti ventil te pride 10 eur
Točno tak primer imamo pri nas <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=gV1jAdT_JV4">http://www.youtube.com/watch?v=gV1jAdT_JV4</a><!-- m --> in
tudi pri nas piska varnostni. Sem ga zamenjal in je bilo dobro kakšnih 14 dni potem pa isto.

Naslednji korak je montaža protipovratnega ventila na dovod pred sam števec za vodo. Zanimivo je tudi, da ob vsem tem nihanju se števec veliko bolj vrti naprej kot se pa nazaj...
@Matija Povratni pred števec? To bodo morali narediti pooblaščeni, ker imam plombo.. Dal bi ga za števec, če ne drugega, ideja je pa fajn.

Tale tvoj video, koliko pa vas je nad črpalko, da takole divje niha?
Pri meni ni nič plombirano Smile. Tudi za števcem mislim da bo delovalo, ker voda nima kam it.

Nas je cca 20-30 hiš + tovarna zraven črpališča. Dokler je bila tovarna priključena na ločen vodovod ni bilo večjih težav. Sedaj pa je kar je...
Iskanje po temi