PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kam s klimo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lp

Sem pred izvedbo strojnih inštalacij in dobro bi bilo tudi položiti kable in cevi za klimo v mislih imam predvsem hlajenje mansarde.

Nevem ali je smotrno hladiti hodnik ter tako nekako ohladiti vse prostore v mansardi?

No prilagam vam situacijo in če imate kakšne nasvete bom zelo hvaležen!
Mi smo jo skoraj ob podobni situaciji tlorisa (večji hodnik in še ena soba)
postavili na steno nad kopalnico.Notranja enota klime naj bi pihala po hodniku
in posledično hladila vse štiri prostore v mansardi.
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/2Y/HH/3jJtZmIQ/mansarda1unichr("46")png[/img]
Hladen zrak je tezji od toplega in bo ''usel'' po stopnicah navzdol, razen ce ne bo stopnisce zaprto.
Smrekca in kako deluje v vročih poletnih dneh? Imate stopnišče zaprto?
če nimaš vrat na stopnicah v mansardi

se ti bo hladen zrak speljal po stopnicah dol, gor pa bo prišel vroči iz spodnjega štuka
Jaz bi izbral raje stropno in jo dal na hodnik med spalnico in otroško sobo (reže levo, desno in naprej).
Strojnik1234 Napisal:Lp
Nevem ali je smotrno hladiti hodnik ter tako nekako ohladiti vse prostore v mansardi?

Moje izkušnje iz stanovanja so žal take, da bo taka rešitev bolj slaba (čeprav, pri meni je težava še v poziciji, tvoja bi bila bolj ugodna). Pri meni žal ni bilo mogoče zunanje enote klime namestiti drugam kot na balkon, zaradi česar je notranja enota v jedilnici, usmerjena direktno v dnevno sobo. Jedilnico, dnevno sobo in kuhinjo shladi takoj. Pri tem naj omenim, da je po specifikacijah močna je dovolj za celo kvadraturo. Težava nastopi v poletnih dneh, ko bi si človek želel hladne spalnice. Le-ta je po hodniku odmaknjena stran.

Težava 1: vrata moraš imeti odprta - zasebnosti v sobah potem ni
Težava 2: prostor okoli kuhinje je močno shlajen, da dovolj mrzel zrak doseže ostale sobe na hodniku
Težava 3: teoretično bi jo moral imeti prižgano celo noč, da bi se hladen zrak še naprej pretakal v spalnico na drugi strani stanovanja

Če ni predrago, razmisli raje o eni notranji enoti na vsako sobo, ali pa eno v hodniku in eno vsaj v spalnico?
Če je mansardno stanovanje bi priporočal kanalsko klimo, razvod po podstrešju, ter rešetke v vseh sobah, centralno sesanje pa nad stopniščem
Iskanje po temi