27.8.2011 ob 17:54
Bil sem na elektru zaradi izvedbe priključka pred začetkom gradnje hiše. Ker je vod, ki gre mimo parcele premočen (150-ka), bom moral kupiti najprej razdelilno omarico, nato odštevalno omarico, ter še gradbeno omarico za čas gradnje hiše. Na elektru so mi rekli, da je vse moj strošek in da če bi nas bilo na tistem območju več, bi oni financirali razdelilno omarico (baje je strošek te omarice cca. 1000 eur). Poleg vsega tega pa še delo in prispevki za priklop, kar pomeni skupaj grobo rečeno okrog 2.500,00 eur za elektro priključek!!!
Je imel kdo podobno izkušnjo z elektrom? Se da še pri tem kaj pogajat?
Ve morda kdo, če si lahko jaz sam nabavim razdelilno omaro, odštevalno omaro s števcem in gradbeno omarico, vse pripravim, elektro pa mi pride samo priklopit? Bi to bilo ceneje? Kaj je tisti minimalni in obvezni del priklopa, ki ga mora narediti elektro?
Je imel kdo podobno izkušnjo z elektrom? Se da še pri tem kaj pogajat?
Ve morda kdo, če si lahko jaz sam nabavim razdelilno omaro, odštevalno omaro s števcem in gradbeno omarico, vse pripravim, elektro pa mi pride samo priklopit? Bi to bilo ceneje? Kaj je tisti minimalni in obvezni del priklopa, ki ga mora narediti elektro?