PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Hidrofor problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imamo težave z hidroforjem. Stari je odpovedal, zato smo kupili novega. Priklopljen je direktno na vodovodno omrežje (rabimo ga zardi povečanja pritiska). Preden je bil priklopljen smo preverili tlak v mehu z zrakom, ki je ustrezal predpisani vrednosti (1.5 bara).
Priklopljen je na naslednji način:
- priklop vode iz javnega vodovoda
- ventil
- števec (vodomer) - 3/4"
- ventil
- cca 0.5 m alkaten cevi 3/4"
- reducir (3/4" => 1")
- nepovratni ventil 1"
- hidrofor
- iz hidroforja je s pomočjo T komada izvedena možnost priklopa cevi za zalivanje, oziroma gre cev naprej v naše vodovodno omrežje
Hidrofor se lepo vklaplja / izklaplja, lahko spreminjamo tlak, kar je vidno tudi na vgrajenem manometru .... Problem nastane, če je odjem daljši (npr. priklopimo cev za zalivanje in začnemo zalivati), hidrofor se pri željenem spodnjem tlaku vklopi, tlak pade na 0, voda pa še komaj teče (je skoraj boljše, če ga kar ugasnemo). Če vodo zapremo, tlak normalno naraste in hidrofor se izklopi.
S prejšnjim nismo imeli teh težav, pa je bil prejšnji hidrofor manj zmogljiv, imata pa oba enako velik rezervoar (20l).
Prosim za pomoč, kaj bi bil lahko vzrok zato, da pri daljšem odjemu pade tlak na 0...
Hvala.

lp, andrea
Kako pa teče voda na dalj časa odprto pipo v kuhinji? Kako debelo cev uporabljaš za zalivanje?
Kakšen pa je nastavljeni pritisk vklopa in izklopa?
Nimam časa - sem v penziji!
andream Napisal:Pozdravljeni!

S prejšnjim nismo imeli teh težav, pa je bil prejšnji hidrofor manj zmogljiv, imata pa oba enako velik rezervoar (20l).
Prosim za pomoč, kaj bi bil lahko vzrok zato, da pri daljšem odjemu pade tlak na 0...
Hvala.

lp, andrea

To je vzrok: zaradi premajhne količine vode, ki je na voljo. Prejšnja, manj zmogljiva črpalka ni mela problemov, ker je očitno bila ravnoprav močna, da to tega pojava ni moglo prit.

moje mnenje (laika)
Na pipi ni bistvene razlike (so tiste z mrežico, tako, da pretiranega pritiska že prej ni bilo), razen če je odprtih več hkrati, potem pritisk drastično pade. Cev za zalivanje je 1/2". Pritisk je nastavljen na cca 1.5 za vklop in cca 2.5 za izklop (pritisk smo spreminjali od 1-1.8 za vklop in od 2-3 za izklop).

lp, andrea
Pozdravljeni!

Zadeva je urejena. Problem je bil v nepovratnem ventilu s filtrom, ki ga je JKP montiral pred števcem. Hvala.

lp, andrea
Citat:- ventil
- cca 0.5 m alkaten cevi 3/4"
- reducir (3/4" => 1")
- nepovratni ventil 1"
- hidrofor
Kako bi lahko kdo svetoval kontrolo filtra, če ga ni?
Nimam časa - sem v penziji!
Problem je v tem, ker tudi mi nismo vedeli, da je... :roll:
Važno je, da je sedaj urejeno. Hvala za odgovore.

lp, andrea
Iskanje po temi