10.4.2011 ob 22:01
Imam naslednji problem: Cirkulacija za snv ima razvod in sicer en del gre naravnost navzgor v zgornjo kuhinjo (mansarda), drugi del pa po hodniku na drugo stran hiše v kopalnico in od tam naprej v mansardo - v zgornjo kopalnico. Zadeva (cirkulacija) prej 20 let ni obratovala, sedaj pa sem na cirkulacijo vgradil črpalko. Nato je za zadeva funckionirala tako kot se za gre in po pričakovanju (mrzla voda tekla cca 3 sek.) cca 1 mesec, sedaj pa ne več. Problem je v tem, da v kopalnico ne pride topla voda in moram spet celo napeljavo (ki jo ni malo) izprazniti da pride topla voda (cev 3/4). Cirkulacija pa mi meša samo vodo navzgor v zgornjo kuhinjo. Se mi je mogoče zamašila cev katera gre v kopalnico ali mi pač vodo meša samo navzgor zaradi termosifonskega ali nevem kakšenga efekta že?
Če je zamašena cev, kako naj to zadevo očistim, ker voda cirkulacije prej obrača preden pride do pipe, ventil pa imam samo spodaj na cirkulaciji. Ventili so vgrajeni tudi zgoraj, vendar vedno povsod šele za tem ko voda obrača in tako ne morem ene ventila zapret in s pritiskom zadevo očistit.
Je že kdo imel tak problem in kako ga je rešil (ne bi rad da grem sedaj razbijat "kahlce,...")?
Najlepša hvala za odgovore,...
Lp, Janez
Če je zamašena cev, kako naj to zadevo očistim, ker voda cirkulacije prej obrača preden pride do pipe, ventil pa imam samo spodaj na cirkulaciji. Ventili so vgrajeni tudi zgoraj, vendar vedno povsod šele za tem ko voda obrača in tako ne morem ene ventila zapret in s pritiskom zadevo očistit.
Je že kdo imel tak problem in kako ga je rešil (ne bi rad da grem sedaj razbijat "kahlce,...")?
Najlepša hvala za odgovore,...
Lp, Janez