Objave: 14
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdrav, dva dni se že matram z lojtro, ki noče greti.
Nazadnje sem z vrha natočil vodo, potem pa odprl dovod in zgoraj prezračil.
Zopet se je radiator shladil.
Potem sem na levi strani spodaj riklauf odprl in prezračil.
Radiator se segreje, potem zopet ohladi.
Na riklaufu spodaj levo sem spustil že sigurno 6 litrov vode in še kar nekaj šumi.
Sem že dva dni pri tem radiatorju in se mi že blede a je zrak al je voda.
V glavnem nimam več ideje kaj narest.
Prosim za pomoč
Prilagam sliko:
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")Slikomatunichr("46")com/slika/4648788unichr("46")htm][img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/10/1217/xk4-Slika0_thumbunichr("46")jpg[/img][/url]
Objave: 57
Teme: 9
Ocena:
0
Lojtrca je narobe vezana po mojih izkušnjah. Napisal si da je riklauf spodaj levo, po sliki videno pa je dovod spodaj desno. Torej dovod je pravilno nameščen, povratek pa bi moral biti diagonalno zgoraj, torej levo zgoraj in ne spodaj. No tako sem si ga jaz vezal in greje ko šus.
Objave: 1154
Teme: 178
Ocena:
0
Ne razumem te popolnoma, kaj počneš; kako točiš vodo v radiator, pa da si je stočil že 6 litrov,....???
Kakšen pa imaš tlak vode v sistemu?
V sistem (ponavadi pri peči) nalij vodo, tlak naj bo cca 2 bar. potem odzrači vse radiatorje in tlak v sitemu ti bo temu-primerno padel, če je potrebno, še enkrat natoči vodo in odzrači. Tlak vode naj bo tam nekje 1.5bara in radiatorji ti morajo greti.
Poskusi tako!
Ocena:
0
Na vrhu s flašo dotočim do vrha, potem pa odprem dovod vode. Na riklaufu spodaj levo pa čep malo odprem in puščam vodo. Tukaj sem jo spustil že ene 6 litrov.
Dovod in odvod imam na eni cevi, desno spodaj. V radiator je luknja, nazaj pa v obliku lunce. Tak je ventil.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Kakšna flaša in puščanje vode - dovodi odprti, tlak mora biti dovoljšen, na vrhu lojtre pa odpreš in spustiš zrak. Pika.
LP,
Samojed
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Preveri, ali imaš pravi ventil (enocevni sistem/dvocevni sistem) in ali ti cev za toplo vodo (dotok) pride v pravi priključek na ventilu.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.herz-armaturen.com/en/pdf/nb_vua_.pdf">http://www.herz-armaturen.com/en/pdf/nb_vua_.pdf</a><!-- m -->
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ocena:
0
Jap, imaš prav.
Včeraj mi je ratalo usposobit zadevo. Lojtro sem dal dol in na ventilu iztaknil plastični vložek
( luknja na sredini, lunca ob robu) in ga obrnil kontra. Prej mi je vroča voda šla čez lunco, sedaj gre čez krogec. Tko, da lojtra greje.
Hvala vsem za pomoč.
Objave: 40
Teme: 2
Ocena:
0
glej ventil je za enocevni ali dvocevni sisten kaj maš ti ???pri dvocevnem sistemu moraš na strani ventila je majhen šrauf za navadni izvijač -ga zašraufaj!!!pa da vidiš kaj bo!!!po drugi varianti v lojtri mora biti cevla dolga cca30cm je ali ni !!!če je O.K drugače ne bo delalo,tretje!!!zgornji del ventila ki se pričvrsti na ventil na steni se morata pokrivari -glede na položaj!!!četrto kot forlauf mora biti desni -kontra vijačenju z roko!!!!
Objave: 245
Teme: 1
Ocena:
0
Kar se tiče lojtre - radjatorja v kopalnici, bi imel eno vprašanje in sicer, če ima kdo lojtro nameščeno pravokotno na steno in kako jo namestiti. Kako je z nosilci, ker ti pripadajoči nosilci ne pridejo nič prav.
Kako ste ivedli vi, Predlogi, kaka slika mogoče.
Objave: 348
Teme: 27
Ocena:
0
Mi jo imamo pravokotno. Narejena v Bial Celje s pripadajočimi nosilci. Se opravičujem za slabo kakovost slik...
Objave: 245
Teme: 1
Ocena:
0
Hvala za slike, kaj ti nosilci so bili poleg lojtre, ker je pač za tako vgradnjo (pravokotno na steno) mišljena ali ste jih naredili.
lahko še kako sliko od daleč, da vidim, kako izgleda, kako se pa vam zdi funkcionalno. Bi sedaj kaj spremenili, dodali....