PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zrak v vodovodnem omrežju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za tiste, ki se ukvarjate z vodovodi. Imamo lokalni vodovod in "vzdrževalca" pogodbeno s.p.-ja.

V hiši smo bili 13 mesecev. Vse ok. Ker smo v skupini hiš, ki je pod vrhom hriba na katerem je rezervoar ni nikoli bilo veliko pritiska (1,5bara).

V juliju letos je začelo zmanjkovati vode. To smo rešili z odzračevanjem zraka v jašku, ki je na moji parceli. Avgusta sem moral odzračevati že 1x tedensko. Septembra odzračujem 2x tedensko.

Sicer mi to ni problem, ker lahko sam rešim. Ampak želel bi da se to reši. Vzdrževalec je v začetku govoril, da ni vode v rezervoarju itd. Zato sem dnevno preverjal nivo v rezervoarju, vedno je vode več kot 80%.

Mogoče je kdo imel že podoben primer?
Avtomatski odzračni lonček ?
Če imate v mislih tisto podobno stvarco, kot je na montirana na razvodu centralne napeljave naj povem, da sta v jašku dve. Ena malo večja bele barve, tudi na cevi kjer zračim. Pa ne pomaga.

Težava je v tem, da ko odprem vodo v jašku, nekaj časa teče voda, šele ko je jašek (pa je večji cca 200l) skoraj poln začne šibat zrak. Kot da se nabira od jaška proti rezervoarju. V tem delu je najbrž napeljava v obliki črke U.

Ali obstaja kakšna boljša - dražja verzija tega odračnega lončka?

Pa tudi v tem primeru mislim, da ne bo ustrezna rešitev. Nekako se mi zdi, da šele ko v jašku odprem vodo, je to dovolj pretoka, da porine zračni čep naprej.

Hvala pomoč.
sandi2006: ali si mogoče našel kakšno rešitev?
Imam podoben problem, imamo vaški vodovod, kjer sem nam začne nabirati zrak in posledično se dotok vode zmanjša. Včasih nismo imeli težav, saj je voda tekla ''napolno'' in je zrak porinilo naprej, sedaj pa dotok omejujemo z omejilcem pretoka (voda je iz rezervoarja odtekala na travnik) se pa začne zrak nabirati v cevovodu. Je pa cev bila speljana po terenu, kolikor je bilo možno kopati s krampi... in je verjetno več sifonov, kjer se zadržuje zrak. Če odprem ventil na polno voda porine zrak naprej in nekaj dni teče normalno potem pa spet. Imamo nameščena 2 odračevalna lončka na največjih hribčkih, vendar je na lončkih vedno voda, torej se zrak nabira nekje vmes. Kaj predlagate?
Vodovod je prevzela Komunala. V bistvu ker nismo bili zadovoljni z vzdrževalcem (neodzivnost, ni izterjeval plačil, ni imel sredstev za izboljšave, spori med lastniki - tudi fizični itd.). Komunala je izvedla investicije v okvarjeno omrežje (zamenjava cevi) in napolnila rezervoar (iz drugega vira, naša vrtina je rezerva).

Pri nas so rešili tako, da smo do hiše na novo napeljali cev (prej 3/4 sedaj 1 colo) in priključili direktno na glavni vod velikosti 2col. Priklop je pod kotom navzdol tako da je priključek vedno pod vodo. Prej je bil priklop rešen navzgor z odcepom v jašku kjer sem odzračeval. Priklop in vse je na naši zemlji tako da nisem imel težav z soglasji.

Nimamo več težav.
Iskanje po temi