PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave El. inštalacija - podometne doze

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Hišo smo spravili pod streho, zdaj se pa lotevamo inštalacij. Zanima me, kako je z navadnimi podometnimi dozami in nato vgradno modul stikal in vtičnic. Namreč nekaj sob smo že položili z navadnimi dozami, pa me je malo zaskrbelo, ker sem videl, da imajo modul stikala in vtičnice neke svoje doze...
Bom moral zadevo popravljati, če bo želel tak tip stikal???

Hvala za odgovor
Vse modul vtičnice/stikala, ki so za v okroglo dozo, gredo v klasične doze brez problema. Jaz sem le pri Knauf stenah uporabil njihove doze (za tako velikost in pa seveda za vse, ki so večje - npr trojček, četverček...). Najenostavneje pa je, če kar probaš (kupi vtičnico in jo zmontiraj)

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Verjetno je avtor teme, hotel vprašati če se da v navadno podometno dozo fi60 vgraditi stikala in vtičnice iz modularnega sistema. (npr. Gewiss, TEM Čatež, Vimar..).

V eno dozo fi60 lahko spraviš najmanj dva modula širine 1 M, ali en modul širine 2 M!

Za več modulov potrebuješ pravokotne doze. Za GEWISS pašejo tudi od TEM Čatež. (če koga zanima)!

Lp

Midjko
Mobitel vedno zazvoni takrat ko imaš polhen fangel zmešanega gipsa....
Pokličite električarja,da vam naredi tako kot je treba
Nujno se morate odločiti kakšen sistem modolarnih stikal boste imeli.Gw ima svoje značilnosti ,vimar svoje,tem čatež pa svoje.Če ne boste izbrali modela,boste na koncu imeli stoposto probleme,ker vam nekaj nebo skupaj pasalo.Potrebno je vedet kagšne kombinacije se lahko sestavijo.Dobit kataloge in se odločit kaj je za vas sprejemljivo,prej pa tut cene preverit,ker običajno so modul sistemi na koncu dražji.Pri klasičnih dozah,ter klasičnih stikalih teh problemov ni,treba pa je bit pozoren koliko doz dajete pod skupne okvirje,kajti cenejši proizvajalci imajo skupne okvirje samo za tri doze,nekateri za štiri doze in nekateri za pet doz.Tut pri klasiki priporocam da izberete stikala(model stikalne opreme)vfazi grobe inštalacije.L.P.
kot je simnceli že povedal je dobro da se pred štemanjem že ve, kaj boš vgradil. Osebno se mi zdi najboljša izbira modularnega sistema inštalacijskih naprav. Venda takšnega, da lahko kombiniraš in okroglo dozo fi60 ter pravokotne večmestne variante. tam kjer maš eno vtičnico al pa eno stikalo bi dal okroglo dozo. pri TV-ju ali pa pri delovni mizi pa z okroglimi porabiš ogromno prostora. V takih primerih pa npr. kako dvovrstno dozo, kjre imaš lahko eno vrsto za 3 šuko vtičnice, drugo vrsto pa za TV, RJ45 itd. konektorje. Pa še sama doza omogoča fizično ločevanje med 230V in komunikacijami.
dobro jutro.
Mene pa zanima kako naravnati doze glede na globino in vodoravno linijo. Glede na vodoravno linijo bom verjeno uporabil lasersko libelo.

Kaj pa za globino ( na primer 1 cm), kakšno tehniko ste uporabili v praksi? Hvala.
Imaš rob na dozi.
Vzameš dešcico debeline koliko želiš, da doze gledajo ven. Deščico nalimaš na vaservago, in potem s tem poravnaš dozo, jaz sem delal tudi brez vaservage.
Raje malo bolj v steno, kot prevec ven... V najslabsem primeru vzames daljse vijake.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Sem imel klasične omete in sem poravnaval na faže. Nagib pa seveda z malo vaservago. To je pač super, če jih imaš narejene, tako da je vse res v nulo izpadlo.
mato11 Napisal:Sem imel klasične omete in sem poravnaval na faže. Nagib pa seveda z malo vaservago. To je pač super, če jih imaš narejene, tako da je vse res v nulo izpadlo.

Če maš narete faže je super. Jaz jih nisem imel in je ponekod doza kar globoko notri. Ampak bolje globlje kot ven. Daljši vijaki se brez problema dokupijo.

Drugače pa bolje vnaprej vedet kateri sistem dat not (čeprav fi 60 doza menda vsem paše, če ne rabiš več kot 2M mesti). Jaz sem dal modul in če bi delal še enkrat bi dal še 1x.

lp
Iskanje po temi