PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Gewiss Chorus

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo!

A pozna kdo ta nova stikala od Gewissa? Jih je že kdo kupil oz. vgradil?

lp
Zdravo,

jaz jih imam v hiši in moram reči, da če bi lahko še enkrat izbiral, bi izbral kaj drugega. Delujejo ceneno, neprepričljivo, stikalo zna včasih ostati v nekakšnem vmesnem stanju (npr. hočeš ugasniti luč, pritisneš stikalo, le-to se premakne, luč pa še vedno gori, pritisneš še enkrat "do konca", potem ugasne). Tudi z estetkega stališča mi niso nekaj posebnega - na žalost je bilo potrebno v enem dnevu določiti miljon stvari (hiša na ključ) in smo pristali na teh. Lahko da je kakšen drugi model od Gewiss-a kaj boljši - katerega imam trenutno ti ne vem povedat na pamet.

bye
Hm, zanimivo.
Kaj pa stikala so glasna? Mogoče imaš tudi kakša tipkala?

lp
Stikala niso glasna, naredijo tih "klik" - nemoteče. Tipkala so OK (npr. tisto za zvonec). Mogoče je kakšen drugi model od Gewissa boljši - kot sem rekel - preveri še druge proizvajalce. Je treba zadevo videt "v živo" in nekajkrat pritisnit na stikalo. Meni je žal da nisem...

bye
Ok, hvala za informacije. Bom še kakšne druge pogledal npr. Vimar Eikon (mislim, da je še dražji kot Chorus)
lp
poglej še vimar plana, so pol cenejši od vimar idea.
sam imam plano že 6 let in jo lahko samo pohvalim. o tem, da ostaja v vmesnih pozicijah ipd. ni niti sledu. deluje tiho. Do zdaj nobenih okvar (edino vgradni termostat mi je strela skurila) meni je tudi dizajn všeč. mnogo bolj kot recimo gewiss (imena ne vem) ima pa neke čudne vtičnice, ki zelo grdo izgledajo)
Meni se zdi kar v redu, je pa zelo velika razlika v dizajnu. Chorus one izgleda res izredno ceneno, medtem ko Chorux lux izpade super (sicer stvar okusa). Sama stikala se pri nas ne zatikajo, je pa res da imamo večino luči krmiljenih preko tipk in releja.
Lp
Tudi jast ti priporoam Vimar jast imam z njimi pri vgradnji same dobre izkušnje. Pa še veliko različnih barvnih kombinacij obstaja.
@afternine

mogoče pa bi blo treba tisto stikalo katero se ti zatakne v nekem čudnem položaju zamenjati. naj ti električar, kateri je to delal popravi. Neka garancija pa ja mora bit. al se motim?
dobro jutro.
Bom uveljavljal garancijo. Se bojim pa, da se bo podobno začelo dogajati tudi z ostalimi stikali - nismo še preseljeni - ko se preselimo (čez kakšen mesec) ko bodo stikala v redni uporabi mislim da bo še kakšno "odletelo".

bye
afternine Napisal:Zdravo,

jaz jih imam v hiši in moram reči, da če bi lahko še enkrat izbiral, bi izbral kaj drugega. Delujejo ceneno, neprepričljivo, stikalo zna včasih ostati v nekakšnem vmesnem stanju (npr. hočeš ugasniti luč, pritisneš stikalo, le-to se premakne, luč pa še vedno gori, pritisneš še enkrat "do konca", potem ugasne). Tudi z estetkega stališča mi niso nekaj posebnega - na žalost je bilo potrebno v enem dnevu določiti miljon stvari (hiša na ključ) in smo pristali na teh. Lahko da je kakšen drugi model od Gewiss-a kaj boljši - katerega imam trenutno ti ne vem povedat na pamet.

bye

Veš, da imaš CHORUS, ali ne veš? :wink:

Ceneno deluje mogoče ECO 60, za CHORUS pa je to precej "smela" izjava... 8)
Kaj menite o stikalih in vtičnicah proizvajalca MODUL? Se mi zdi da je OK glede na price/performance...
Od vseh se mi zdi najbolši vimar(ne po izgledu,ampak po kvaliteti),tut najbolši za montirat in res delujejo brezhibno.Gewiss je precej slabši glede kvalitete,zelo pomembno je kako je zmontirano,če v dozi na stikala močno pritiskajo žice se zna zgodit da stikalo špona malo pod kotom in se posledično zatikajo,enako,pa je z modulam od tem čateža,pri tem je potrebna res najprej kvalitetna montaza,nosilna plastika je malo premehka,in zato res ne sme ničpritiskat na stikala,ker potem se rade zatikajo,samo je pa cena veliko nižja kot naprimer vimar in gevis.Vglavnem tut modul ni tako slab,kot se nekateri govorijo,je pa res da pri montaži se je potrebno malo potruditi pa je.L.P.
kaka pa je razlika pri montaži?
kako pa zgleda, če imaš pol pri vimarju 7 menjalnih stikal v eni dozi. mislim da maš enake probleme kot pri TEM in GEWISS-u. Jaz osebno itak mehko žico uporabljam.
dobro jutro.
joža Napisal:kaka pa je razlika pri montaži?
kako pa zgleda, če imaš pol pri vimarju 7 menjalnih stikal v eni dozi. mislim da maš enake probleme kot pri TEM in GEWISS-u. Jaz osebno itak mehko žico uporabljam.
Sej žica je največji problem,mehka žica je za modularne sisteme zakon,samo to mehko žico uporabljate v glavnem na primorskem(vpliv italije),vostalih delih slovenije sr je skoraj ne uporablja za inštalacije,jest naprimer jo če vem da bo modularen sistem,vsaj za razsvetljavo.Pri trdi žici pa je problem,kajti že kontakti zelo slabo primejo,razen pri vimarju,te zategneš pa drži tud pri trdi žici,kr za gw,tem čatež nebi trdil,dvakrat mal bol premakneš in glej ga zlomka že kej vn skoč.Zato pa sem napisal,da se je pri montaži mal bolj za potrudit,da se vse žice lepo zložijo v dozo ,tako da ne pritiskajo preveč na stikala.Še enkrat, vimar je veliko bol kompakten zato je tudi bolši za montažo,da pa nebom narobe razumljen,sta zame gw in tem čatež prav tako dobra,pa še cenejša in prav tako opravlajo funkcijo samo pri montaži je potrebno bit bol pikolovski,sploh če je uporabljena trda žica.L.P.
1 2 3
Iskanje po temi