PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Podbijanje ceste

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A poznate približno ceno za podbijanje ceste, tako da ni potrebna zapora ceste in prekopavanje? Gre se za kanalizacijo.
cca. 200€ te bo koštalo.

LP
Mi smo morali pdbijati cesto zaradi električne napeljave.na vsaki strani ceste smo skopali luknjo meter krat meterpa v globino en meter, potem sem pa šel v železnino kupiti cev premera fi80.Mora pa biti brezšivna.Na koncu smo dali še podrejano špico, zavarili na cev.nato je prišel z bagarjem ter to cev začel zabijato pod cesto.Seveda mora biti za ta način dela tla brez skal ali večjih kamnov, ker če bo cev naletela na skalo lahko na drugi strani pride ven nekje čisto drugje. ko smo prebili smo odrezali špico ter skzi speljali cevi. Strošek cevi je bil okoli 100eur ter delo 50eur.
:roll:
jk_sedej Napisal:Mi smo morali pdbijati cesto zaradi električne napeljave.na vsaki strani ceste smo skopali luknjo meter krat meterpa v globino en meter, potem sem pa šel v železnino kupiti cev premera fi80.Mora pa biti brezšivna.Na koncu smo dali še podrejano špico, zavarili na cev.nato je prišel z bagarjem ter to cev začel zabijato pod cesto.Seveda mora biti za ta način dela tla brez skal ali večjih kamnov, ker če bo cev naletela na skalo lahko na drugi strani pride ven nekje čisto drugje. ko smo prebili smo odrezali špico ter skzi speljali cevi. Strošek cevi je bil okoli 100eur ter delo 50eur.
:roll:

pa upaj da ne nabašeš na kakšne vode ki so v cestnem telesu.
Ravno včeraj sem govoril z enim, za vodovod mi je rekel da cca 20EUR/m + cev.
Glede vode pa se je potrebno pozanimati.lahko pa dobiš informacijo v lokacijski informaciji oziroma na komunali.Čeprav tudi oni ne vedo točno kje gre ves vodovod(vem iz lastnih izkušen, ker smo naleteli an eno tako cev...).
pitboss Napisal:pa upaj da ne nabašeš na kakšne vode ki so v cestnem telesu.

sem imel v mislih komunalne vode (TK, elektro, JR, KKS, meteorno kanalizacijo, fekalno kanalizacijo, itd.), ne vodo kot vodo
Je še kdo v zadnjem času uporabil podbijanje ceste z raketo namesto prekopavanja in zapore ceste? Zanima me kakšen ugoden in dober izvajalec za okolico Ljubljane.
Iskanje po temi