Objave: 2130
Teme: 20
Ocena:
0
Halogen 220 ? Se nameravaš še ogrevati preko stropnih luči ?
Transformatorji za vgradne luči delajo brez težav in poraba elektrike je optimalna.
Lp, furbo
Objave: 1892
Teme: 5
Ocena:
0
jaz imam halogenke na 220 in sem cisto zadovoljna z njimi. kaksne druge moznosti tako nisem imela, ker nimam vgradnih. s transformatorjem je pac tako, da je treba ponavadi v knaufu pustit neka "vratca" zanj, kar za pikolovskega estetika ni najlepse...
drugace pa so za vgradne stropne luci pravzaprav idealne taksne z varcnimi zarnicami, no, tudi halogenke na 220 niso napacne kot centralna razsvetljava. jaz kaksnega porasta temperature ne opazim, ker imam normalno kolicino luci. sem pa v eni bivsih sluzb sedela ravno pod tako vrsto halogenskih reflektorskih zarnic, vsaj 10 jih je bilo... tiste pa so prijetno grele (prijetno, ker je bil prostor slabo izoliran, haha)
Objave: 88
Teme: 29
Ocena:
0
Spela, si mela v mislih tele?
"pri eni moji stranki so prejsnji mesec vgradili taksne minimalisticne aluminijaste kvadratne z varcnimi zarnicami, lahko ti posljem fotko na mail (ker se tu ne da prilepit). so zelo lepe, proizvajalec SLV. lahko ti dam telefonsko od uvoznika, ce zelis."
mi prosim posredujes to informacijo ..
hvala
Objave: 2130
Teme: 20
Ocena:
0
Saj na varčne luči z transformatorjem ki pride zraven se najprej pomisli pri gips stropu. Očitno se nismo razumeli, ker ne vem zakaj bi bile pri običajnih sicer potrebne revizijske lopute. Če bi bilo slučajno kaj narobe s transformatorjem pri takšni luči, se jo enostavno vzame ven, nato lahko vzameš ven še transformator, če je ločen.
Dobijo se pa v vsaki trgovini z elektro materialom in ne odštej več kot eno žepno izdajo Cankarja za kos z žarnico vred. ( 6-7 tisoč )
Lp, furbo
Ocena:
0
ja, sem ze imela par taksnih primerov, pa je bil transformator vecji od lucke. tako, da je bila potrebna loputa za trafo.
Objave: 107
Teme: 6
Ocena:
0
Sam bom vgradil varčne žarnice sem jih gledal v Bauhausu, njihova moč je maximalno 7W sveti pa kot 50W žarnica. Trafotov ne maram ker potem so potrebene lopute v stropu kar pa ne zgleda estetsko, trafoti se grejejo in luči prav tako(12V) pa še crkujejo prav pogosto, glede na to da imajo varčne žarnce dolgo življensko dobo, se splačajo, kompleti 12V so dragi od 12kSIT pa do... varčne pa 2000 komad ali pa še manj. Pa poraba štoma je manjša. 12V jaz nikoli.
LP
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
Ne vem, zakaj bi halogenka 20W/220V grele bolj od hakogenke 20W/12V. Mogoče je kaka minimalna razlika v izkoristku, v principu pa bi morala biti sevanje in toplotne izgube približno enaki.
Ocena:
0
led diode niso isto kot varcne zarnice.
Objave: 826
Teme: 55
Ocena:
0
Edine verčne luči za v knauf so LED druge ne obstajajo, so potem samo še halogenke.
Objave: 253
Teme: 42
Ocena:
0
*akhem* v kopalnici imava 3x 230V halogenke.. ki crkujejo na 2-3 mesece.. ob renoviranju bom uporabil 12V..