PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Eletrične vtičnice v tleh

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razmišljam o ideji, da bi vtičnice vgradil v tla, kjer bo parket. Tlakov se nimam izdelanih, instalacije bodo v tleh ...
Kaj menite, ma kdo izkusnje?

Hvala
Zakaj bi bilo pa to dobro?
Obilo zabave
Light show 8) ob morebitnem razlitju ali polavi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Talne inštalacije oziroma talne vtičnice in razdelilne doze so relativno pogoste v večjih pisarnah - takšnih modernih štalah kjer potem gara po trideset programerjev. tam zaradi velikosti prostora vtičnic ne moremo montirati samo na stene, ker potem tista miza na sredini ne more do elektrike in mreže.
Praktično to ni preveč, če imaš steno pri roki potem je stenska vtičnica precej boljša, varnejša, bolj praktična in cenejša izbira.
:lol: :lol: :lol: ne boš verjel, ampak ravno včeraj sem brala en (ženski) priročnik in v njem pisateljica piše, da naj si omislimo talne električne vtičnice. Ideja mi je bila všeč... do prejle, ko sem prebrala sporočilo od honde 2000 Sad . Me je v trenutku prepričal v nasprotno. Drugače je pa ideja dobra :!:
Pozdrav,

sam (no električar Smile ) sem ravnokar "instaliral" dve talni vtičnici v zimskem vrtu. Preden so delali estrihe sem na izolacijo pritrdil dve 10x10 cm kocki iz stiropora, da mi kasneje ni bilo treba štemati, in skoznji potegnil kabel. Ko so mi polagali keramiko, so mi na mestu vtičnic iz ploščic izrezali pokrovčka, da vtičnici ne bosta preveč vizuelno izstopali. Pokrovčka bom pri straneh verjetno tudi "izoliral" z gumijastim trakom in izdolbel odprtino, tako da bo vtičnica lahko pokrita tudi, ko bo v njej kabel. Notri sem dal kar navadno dozo in jo zalil z gipsom vanjo pa všravfal vtičnico. Imel sem pomisleke okoli "zalitja" vtičnic, a mislim, da ne bo panike, saj tam razen kakšne mokre krpe za čiščenje tal ne mislim uporabljati večjih količin vode. Pa tudi če - v najslabšem primeru bom pač varovalko "dvignil" Smile Bomo videli...

Lep dan.
Hmm, včasih pa da dvigneš varovalko ni najslabša varianta kar se tiče elektrike ...
Jani Napisal:Talne inštalacije oziroma talne vtičnice in razdelilne doze so relativno pogoste v večjih pisarnah - takšnih modernih štalah kjer potem gara po trideset programerjev. tam zaradi velikosti prostora vtičnic ne moremo montirati samo na stene, ker potem tista miza na sredini ne more do elektrike in mreže.
Praktično to ni preveč, če imaš steno pri roki potem je stenska vtičnica precej boljša, varnejša, bolj praktična in cenejša izbira.

Pa še tam pameten projektant predvidi steber z vtičnicami ali vtičnice na miznem parapetu.
Imam dve vtičnici montirani na pult v kuhinji,pa po desetih letih še ni blo light-show-a.............. :lol:

lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
honda2000 Napisal:Light show 8) ob morebitnem razlitju ali polavi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Talne vtičnice bi imel samo, kjer je parket, torej dnevna soba, spalnica ... za jedilnico niti ne pride vec v postev ...

Glede light showa me ne skrbi, itaq ne vadim "kravla" v dnevni pa spalnici ... pa četud zakaj pa imamo avtomatske varovalke pa FIT?
... gre namrec zgolj za uporabni in estsetski minimalisticni vidik

Npr. za talno svetilko v dnevni je z obeh vidikov bolje imet talno vticnico ...

Hvala za brainstorming, pomisleke in ideje ...
eksotik Napisal:... gre namrec zgolj za uporabni in estsetski minimalisticni vidik

Npr. za talno svetilko v dnevni je z obeh vidikov bolje imet talno vticnico ...

Tudi jaz sem se za to varianto odločil iz tega razloga. V mojem primeru (zimski vrt) pride v poštev tudi novoletna jelka, ki jo je tudi treba nekam priključiti Smile

Lep dan.
-dp- Napisal:
Jani Napisal:Talne inštalacije oziroma talne vtičnice in razdelilne doze so relativno pogoste v večjih pisarnah - takšnih modernih štalah kjer potem gara po trideset programerjev. tam zaradi velikosti prostora vtičnic ne moremo montirati samo na stene, ker potem tista miza na sredini ne more do elektrike in mreže.

Pa še tam pameten projektant predvidi steber z vtičnicami ali vtičnice na miznem parapetu.

ne ponavad se da tam talna doza. saj v nasem primeru. tud men maximalno vsec (za tiste ki ne veste, malo večja doza notri pa več priključkov za strom in racunalnike)
Pravo funkcijo ima talna vtičnica šele takrat, ko maš dvojni pod, pa tiste plošče ki jih dviguješ z vakuumskim toolom, spodaj pa dolge kable in si vtičnico po mili volji šibaš po prostoru natanko tja, kjer jo rabiš. In smo spet pri računalniških štalah... :wink:
Jaz imam tudi večino vseh napeljav po tleh (nimam pa nobene talne vtičnice). Morete pa vedet, da po Italiji je to stalna praksa - polaganje cevi za elektriko po tleh. Je pa tudi res, da od Postojne pa vse tja do rusije, skoraj da nobeden ne polaga cevi za elektriko in potem po ceveh napeljuje žice. No meni se je to zdelo nekaj normalnega, kolegi iz maribora pa sam debelo gledajo, ker kaj takega še niso vidli.
Some people hear their own inner voices with great cleamess. And they live by what they hear. Such people become crazy, orthey become legends ...
1 2
Iskanje po temi