PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Plesen na ostresju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Dobro leto bivamo v klasicno grajeni novogradnji. Hiso smo kupili v 3. Podaljsani GF.
Vceraj sem po nakljucju na hladni mansardi odkril plesen na deskah pod kritino. Prisotna je po celotni povrsini. Zrak je bil zatohel in imel von po plesni.

Zgornje nadatropje sem sam naredil. Mavcno kartonaste plosce, parna zapora, 32cm izolacoje na posevninah, 40cm po stropu. Na skarje polozene osb plosce, ki tvorijo pod hladne mansarde. Pri izolaciji in volni sem bil res picajzlast. Tudi stiki s steno so bil zakitani.

Ostresje so pa deske, sekundarna kritina, remlni v dveh smereh in tondach.

Po hitrem pregledu sem prisel do zakljucka, da na slemenu niso prekinili sekundarne kritine, na tesno zabili z deskami in je vse skupaj zadihtano.

Kaj zdaj?

Odpreti sleme, porezati deske in sekundarno kritino?
Iz notranje strani zvrtat nekaj lukenj s kronsko zago pod slemenom?
Namestiti zracnike na obeh stenah?

Pa s cim pospricat vse skupaj, da se znebim gorgonzole?

Hvala vsem!
Motorko v roke pa akcija. Odpreš 10 cm sleme.
Kemija bo vsaka dobra.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Lahko pa narediš zračnike v fasado na straneh pod vrhom strehe.
Odprtje slemena odpade, ker gre po vrhu profil na katerega je pritrjena letev, v katero so vijaceni slemenjaki.

Zadnja ideja je, da na vsak meter (druga vrsta pod slemenom) izvrtam luknjo fi150mm skozi deske in sekundarno kritino, ter vanje namestim prezracevalne resetke z mrezico. 20kos vse skupaj. Pa se dokaj enostavno je za izvedbo.

Bo dovolj ali potrebujem se dovod zraka nizje, nad podom hladne mansarde?
Fifi,
malce preglej mojo temo , o novi ( 1 leto ) montažni hiši, kjer smo reševali enako težavo/napako.
Kako imaš rešeno z zračniki na strehi?
Imaš sliko slemena z zračnim kanalom?
Imaš spodaj , v zračnem kanalu v redu zajetje zraka?
Je hiša klasična enodružinska = ni dvojček ? Če je I., potem imaš opcijo da vgradiš zračnike v steno ( trikot ) pod slemenom; na eni strani ventilator za vpih, na drugi izpih; potrebno pregledati kako je možno z dovodom zraka izpod kritine v podstrešje.
Nalimaj slike , bomo nato lažje komentirali; opcija poišči si stokovnjaka in naj si to ogleda ter predlaga rešitev.
Lep pozdrav
Iskanje po temi