25.5.2025 ob 22:12
Pozdravljeni,
Dobro leto bivamo v klasicno grajeni novogradnji. Hiso smo kupili v 3. Podaljsani GF.
Vceraj sem po nakljucju na hladni mansardi odkril plesen na deskah pod kritino. Prisotna je po celotni povrsini. Zrak je bil zatohel in imel von po plesni.
Zgornje nadatropje sem sam naredil. Mavcno kartonaste plosce, parna zapora, 32cm izolacoje na posevninah, 40cm po stropu. Na skarje polozene osb plosce, ki tvorijo pod hladne mansarde. Pri izolaciji in volni sem bil res picajzlast. Tudi stiki s steno so bil zakitani.
Ostresje so pa deske, sekundarna kritina, remlni v dveh smereh in tondach.
Po hitrem pregledu sem prisel do zakljucka, da na slemenu niso prekinili sekundarne kritine, na tesno zabili z deskami in je vse skupaj zadihtano.
Kaj zdaj?
Odpreti sleme, porezati deske in sekundarno kritino?
Iz notranje strani zvrtat nekaj lukenj s kronsko zago pod slemenom?
Namestiti zracnike na obeh stenah?
Pa s cim pospricat vse skupaj, da se znebim gorgonzole?
Hvala vsem!
Dobro leto bivamo v klasicno grajeni novogradnji. Hiso smo kupili v 3. Podaljsani GF.
Vceraj sem po nakljucju na hladni mansardi odkril plesen na deskah pod kritino. Prisotna je po celotni povrsini. Zrak je bil zatohel in imel von po plesni.
Zgornje nadatropje sem sam naredil. Mavcno kartonaste plosce, parna zapora, 32cm izolacoje na posevninah, 40cm po stropu. Na skarje polozene osb plosce, ki tvorijo pod hladne mansarde. Pri izolaciji in volni sem bil res picajzlast. Tudi stiki s steno so bil zakitani.
Ostresje so pa deske, sekundarna kritina, remlni v dveh smereh in tondach.
Po hitrem pregledu sem prisel do zakljucka, da na slemenu niso prekinili sekundarne kritine, na tesno zabili z deskami in je vse skupaj zadihtano.
Kaj zdaj?
Odpreti sleme, porezati deske in sekundarno kritino?
Iz notranje strani zvrtat nekaj lukenj s kronsko zago pod slemenom?
Namestiti zracnike na obeh stenah?
Pa s cim pospricat vse skupaj, da se znebim gorgonzole?
Hvala vsem!