PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja izvedba fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo, 

če lahko kdo kaj svetuje,...pri novogradnji je fasada katastrofalna, mokri madeži točkovno ostajajo več ur po dežju na fasadi, kot da bi se iztekala voda, sama fasada ima na sebi s čela neke črte, upam da se vidi kaj na priloženih slikah, lahko kak nasvet kaj je narobe s fasado, nadzorni se izmika išče izgovore.....

Priložene datoteke Predogledne slike

Izgleda, da se vidijo stiki plošč ali mrež. Nekvaliteten ali pretanek zaključni sloj.
Kar se tiče vode, verjetno pride nekje od zgoraj, predvidevam da s strehe, kjer pušča, teče navzdol med steno in fasado, tam, kjer so madeži, pa jo nekaj zaustavi in butne ven.
Zgolj laično mnenje.
Nadzornik pa verjetno bolje pozna fasaderja kot tebe in je njegova reakcija pričakovana.
pbtkma,
bom dodal k " fery-" jevemu komentarju/odgovoru :
- stiki plošč se največkrat vidijo, ker je tam lokalni toplotni most; v izogib temu smo včasih uporabljali EPS na preklop ( z zobom ), sedaj te fuge zapolnijo z PU peno; z debelejšim slojem lepila, po moje, ne bi rešila izgleda " šahovnice ", bolj z dejansko zapolnitvijo fug med stiroporom. Tu ne čakaj predolgo , pokliči projektanta , nadzornika in izvajalca na sestanek in dogovorite rešitev oziroma izvedbo kontrole , kaj je šlo narobe pri izvedbi. Predlagam, da še pokličeš/kontaktiraš Tehnično službo ponudnika/izdelovalca materiala, da je prisoten na tem koordinacijskem sestanku.
- voda/mokri madeži po obilnem deževju : nekje lokalno zateka voda pod zaključni sloj ali celo pod lepilo/mrežica/lepilo. Tu ne bo druge, kot da izdelate izvrtino in vidite kaj je narobe; tudi za ta del predlagam tehnično službo izdelovalca materiala!!
Lep pozdrav
Najlepša hvala za odgovore, sicer res pričakovane, ampak največji problem je dokazovaje da nekaj ni v redu ko te gledajo vsi ko da si debilen,...evo še ena slika v dokaz da je vse narobe ... torej na koncu ostane kaj ...odvetnik, kar si najmanj želim.
Sem kontaktiral Rofix a oni ne želijo komentirat izvedbe, naj si pogledam navodila o izdelavi fasade na njihovi strani je bil njihov zadnji odgovor,....

...
LP

Tvoja težava oz. napake na fasadi so zaradi slabe izvedbe in zelo verjetno puščanja nekje zgoraj.
Srečno pri dokazovanju šalabajzarstva izvajalca.

In še to, na sliki zgleda, da imaš "ravno" streho brez napušča oz. "bazen". Četudi ti bodo sedaj sanirali, bo po nekaj letih fasada umazana, na severni strani alge, plesen, še več puščanja,.... s to izvedbo si kandidat za težave. Veš kako pravijo: obstajata dve vrsti ravnih streh, ene ki že puščajo in druge, ki še bodo puščale.
....streha ni ravna, ni pa veliko napušča, na katerega izvedenca naj se obrnem za dokazovanje napak....    
pbtkma,
tale tvoj zapis, da se Tehnična služba noče udeležiti sestanka mi je sumljiva.
Jaz , do sedaj nisem imel problemov za takšnim zahtevkom, da pridejo na hišo; je pa res, da sem kot nadzorni to zahteval.

Do sedaj so se vedno dozadevni ponudniki fasadnega sistema oglasili ( Tehnična služba ) na gradbišču/koordinacijskem sestanku.

Boš potreboval sodnega izvedenca gradbene stroka, da pride na hišo in naredi kontrolo in zapisnik.

Kakiga nadzornega si si pa najdu, da ti je košarico dal?? Ki ga lohk sploh najdeš? Mater vola, a nisi nič preveru kako se poznata/reference??
Ne me narobe zastotpit, ampak kozla si že na začetku ustrelu. Wink
....mal obrazložitve,  to je gradnja večih enot, kot trojčki, četverčki, izdelano na ključ, investitor je imel svojega nadzornega, mi smo samo sproti opozarjali na napake,....z izvajalcem se nadzorni seveda pozna še od daleč nazaj, 
Na naše kritike so vedno izgovori kako še bodo, pa da je to v redu,....miljon izgovorov, Napake se popravljajo z obliži, za kratek čas, 

Odgovor Rofixa pa lahko tudi prilepim...., na moje  povabilo na  ogled in da podajo mnenje se niso odzvali,....

njihov odgovor, na moj email in poslane slike....

Pozdravljeni,
pišem vam ker ste se obrnili na nas glede kvalitete izvedbe fasade, na žalost nimamo pravice komentirati izvedbo in njeno kakovost,
lahko  si pa ogledate na naši spletni strani vse detajle in način izvedbe.

Lep Pozdrav

njihov odgovor
Njihov odgovor je popolnoma pravilen. Oni nimajo nič z izvedbo fasade, zakaj bi karkoli komentirali? V kolikor bi se dokazalo napake v materialu  ja, tako pa je za njih zaključeno.

Pravilno smo domnevali, da je nadzorni last investitorja, zato to ni nadzorni, ampak njegov podizvajalec. Tam je zaradi štempiljke in nič drugega.

Kako dalje? Nikakor, če niso pripravljeni rešiti. V kolikor obstaja bančna garancija, se še kaj splača, drugače bo sodna pot predolga in predraga.
Bo pa pestro, kot izgleda.
pbtkma, lahko pa objaviš ime nadzornega, njegovo referenco si pa že objavil.
Iskanje po temi