Razmisljam, da bi se lotil izdelave fasade sam osiroma v lastni reziji. Generalno mi je postopek znan imam pa tezave z detaili. V kolikor ima kdo kaksne izkusnje bi bil zelo vesel, da delite vase znanje z mano.
- Zakljucek pri okenskih policah. Okenske police bodo Alu. Zanima me, kako pravilno izvesti fasado okoli okenskih polic. Gledal sem Baumit zaključni profil okenske police. Je to edini pravi nacin zakljucka okenske police, da ne prihaja do tezav?
- Vecino oken imam do tal in ta v pritlicju se bodo “stikala” s keramiko, ki bo okoli hise. Keramika bo na podstavkih, ki bodo na betonski plosci. Ce prav razumem, pride fasada do trenutne betonske plosce z delitacijo (med izolacijo in betonsko plosco teslini trak?) potem pa se keramicne plosce polaga do fasade? Sem pozabil se na kaksen detail?
- Potopna vodila za zaluzije. Imam Roltek Hero 3 zaluzije se pravi s skritimi vodili. Kako pravilno obdelam spaleto? Zakljucni profili tukaj verjetno ne pridejo v postev.
- Kako se obdela ta del maske od zaluzij https://ibb.co/yFmyBMP? Samo mrezica in lepilo do roba maske?
- Obdelava vhodnih vrat in oken, ki nimajo sencil. Pride izolacija kaksen centimeter cez okenski okvir in potem zakljucis z zakljucnim profilom nalimanim na stavbno pohistvo, vogale pa z vogalnim profilom?
- Na fasadi bo previs - debelina fasade na mansardi in del pritlicja bo za 2-4 cm debelejsi od ostalega dela. Nic funkcionalnega, samo estetsko se mi bolj dopade taksna izvedba - razbije monotonost objekta. Ce grem v taksno izvedbo. Kako pravilno obdelati - dvakrat robni profil oziroma bi moral biti se kaksen odkapni profil na zunanjem robu? Bi bila opcija tudi profil za podzidek po horizontali, po vertikali pa kaj drugega?