PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Dovod zraka - toplozračni kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Zanima me, kako naj rešim dovod zraka do kamina, da nebi imel težav s kondenzom? Problem je, ker imam samo 8cm estriha. Bi bilo ok, če bi kanal 5x25 oblekel v izolacijo 1cm in pokril samo s cca 1cm estriha? Cez to bo položen parket debeline 15mm. Ta del je ob robu prostora, kjer pride tv omara.
Zakaj bi imel težave s kondenzom?
Kuriš običajno takrat, ko je zunaj hladno. Hladen zrak na topli cevi ne bo kondenziral, obratno pa ja.

Skratka, ne kompliciraj Smile, ker si boš za brez veze nakopal druge težave (pokanje estriha itd).
LP,
Samojed
Am... bo pa parket švical??? Jst ne bi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Potem estrih že imaš ali ga še nimaš?

Če ga nimaš, pač poglobi obstoječ spodnji beton tam, kjer bo cev. Če ga pa že imaš (je kaj izolacije pod njim?), pa ga verjetno sedaj ne boš šel razbijat, ali pač? Ker če ga boš štukal (sploh v debelini 1-3cm) ti bo tam po spoju počil, kjer ga boš dobetoniral oz poflikal.

Kanal lahko izoliraš tudi samo iz zgornje strani, za silo bo.

Lahko pa cel estrih vržeš ven, poglobiš za cev in narediš nov estrih v tej sobi. Tako bi bilo verjetno še najbolje. Zmeraj so najtežje in najbolj zaje*** rešitve na dolgi rok najboljše Wink
Smile Tudi če bo brez talnega gretja parket ne bo švical; skozi estrih in skozi sloj parketa na površini ne bo tako hladen, da bi ob suhem zraku (pozimi, znotraj) lahko švical.

Sicer je meni vseeno; napisal sem kako je najlažje izvedljivo in bolje kot imeti 1cm estriha. Pri meni v 11 letih z "mojo" izvedbo ni nobenih težav; ne z kondenzom, ne z švicanjem parketa, ne z pomanjkajnjem zraka Smile . Vsaka pa dela zase in naj se pač sam odloči.
LP,
Samojed
Zgolj ideja... Pelji po steni. Pri nas je tako lepše zlaufalo. 4 kolena manj, lažje izoliral tlake, na fasadi mi pride izhod višje od tal (žuželke), pa še v spalnici mi je lepše zlaufal z knaufom. Posledično imamo šank v spalnici. Edino za striptiz štanko, je sfalilo cajta.
Po obcutku bi rekel da v nekaj urah kurjenja kamina (le takrat bo pretok zraka velik) se tla ne bi smela podhladiti pod rosišče, razen če bi imel res zelo vlažen prostor. Sicer pa daj cev v ravnino izolacije pod estrihom.
Dovod kanala za kamin bo potekal ob steni, ter bo preboj ven.
A je dovolj 2 cm izolacije pod kovinskim kanalom?
Ob straneh kanala bo 10 cm, nato še nad kanalom 3 cm xps ali grafitni stiropor. Izdelala bi "most"  3 cm izolacije nad zgornjih delom kanala.
Nato gre 5 cm estriha gor.
A bo na 3 cm izolacije na zgornjem delu kanala dovoda zraka izdržalo težo tlaka ?
Tlak bo 5 cm, širina dovod kanala je 20 cm.
Iskanje po temi