Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Zanima me, kako naj rešim dovod zraka do kamina, da nebi imel težav s kondenzom? Problem je, ker imam samo 8cm estriha. Bi bilo ok, če bi kanal 5x25 oblekel v izolacijo 1cm in pokril samo s cca 1cm estriha? Cez to bo položen parket debeline 15mm. Ta del je ob robu prostora, kjer pride tv omara.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Am... bo pa parket švical??? Jst ne bi...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 322
Ocena:
27
Zgolj ideja... Pelji po steni. Pri nas je tako lepše zlaufalo. 4 kolena manj, lažje izoliral tlake, na fasadi mi pride izhod višje od tal (žuželke), pa še v spalnici mi je lepše zlaufal z knaufom. Posledično imamo šank v spalnici. Edino za striptiz štanko, je sfalilo cajta.
Objave: 300
Teme: 10
Ocena:
3
Po obcutku bi rekel da v nekaj urah kurjenja kamina (le takrat bo pretok zraka velik) se tla ne bi smela podhladiti pod rosišče, razen če bi imel res zelo vlažen prostor. Sicer pa daj cev v ravnino izolacije pod estrihom.
Objave: 19
Ocena:
0
Dovod kanala za kamin bo potekal ob steni, ter bo preboj ven.
A je dovolj 2 cm izolacije pod kovinskim kanalom?
Ob straneh kanala bo 10 cm, nato še nad kanalom 3 cm xps ali grafitni stiropor. Izdelala bi "most" 3 cm izolacije nad zgornjih delom kanala.
Nato gre 5 cm estriha gor.
A bo na 3 cm izolacije na zgornjem delu kanala dovoda zraka izdržalo težo tlaka ?
Tlak bo 5 cm, širina dovod kanala je 20 cm.