Objave: 25
Teme: 3
Ocena:
1
Pozdrav,
Imam možnost kupit XPS plošče po nekoliko ugodnejši ceni debeline 10 cm pero/utor 120x60 cm. Zanima me
1. ali jih je možno rezati po debelini cele površine plošče (vodoravno) na npr. 2x5 cm? Rezal bi z rezalnikom na nitko.
2. ali lahko pričakujem težave pri ravnosti površine rezane plošče, če nitko fiksiram nad mizo in XPS plato potiskam po mizi? Ali npr. da se bo nitka pacala ker bo dlje časa potovala skozi XPS?
Vnaprej hvala za odgovor.
Objave: 3209
Teme: 61
Ocena:
17
Po mojem boš precej težko rezal, ker se nitka zaradi temperature precej raztegne. Sicer so po navad neke vzmeti, ki no napenjajo, pa vseeno.
Objave: 397
Teme: 14
Ocena:
3
Ne bo OK, zadeva zna biti zelo valovita.
Objave: 1422
Teme: 0
Ocena:
20
Težko boš rezal 60(50)cm širine, razen če bo žica konkretno debela (0,8) 1 mm.
S tanko žico bo šlo počasi in še valove boš dobil. In na koncu boš ugotovil, če upoštevaš svoj čas in da tudi to nekaj stane, je vprašanje, če se splača s tem ukvarjat.
Ocena:
1
Hvala vsem za odziv. Bom moral očitno nekaj drugega pogruntat.
Objave: 250
Teme: 0
Ocena:
1
Sem nekaj tednov nazaj kupil rezalnik stiroporja z nitko na bolhi za 200€. Super zadeva.
Tudi Stirodur je rezal ko puter, je pa res da napram stiroporju gre malenkost počasneje.
Pa je bil ravno tako raven rez.
Maksimalno debelino lahko režeš 28 cm, dolžino pa 130 cm
Objave: 28
Teme: 1
Ocena:
0
Ne zavajaj ga, rezanje stirodura prečno in vzdolžno je zelo velika razlika kar poskusi.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ni vredno greha, četudi tisti stirodur dobiš zastonj.
Za kak manjši kos mogoče, a za večje površine nikakor.
Rez zagotovo ne bo raven!
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Jaz sem rezal XPS po debelini, v kaljlo,... Če maš namenski rezalnik (na nitko) gre, ampak gre precej počasi. Bistveno počasneje od navadnega stiroporja. Pa še razlika je od proizvajalca do proizvajalca xps-ja. Niso vsi xps-ju isti. Rezal sem fibrana in urso drugo pa ne vem.
Če maš kaj manjšega ali pa da rabiš naklonske plošče za pod kake police, se da, več kot to pa so muke ježeve.
Ocena:
1
Sem že opustil idejo. Mogoče bom probal edino za kako manjšo površino. Sem pa gledal tudi na YT proizvodnjo in XPS plošče dejansko že proizvajajo na končno debelino (jih ne režejo) medtem ko EPS delajo v večjih blokih in režejo. To tudi nekaj pove.