PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja trapezna kritina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam zidano garažo (D 6.30; Š 3.20; na 5 m predelna stena), prekril bi z strešnimi paneli-trapezno kritino z 1 cm izolacije+alu folija D 7m. Garaža sicer nebo nič ogrevana, je pa izolirana in delno vkopana v brežino, tako daje notri kar toplo. 
Zanima me glede trapezne kritine. Ali mora biti položena na špirovce, distančne letve in strešne letve (kondenz)? Drugače bi jih položil direktno na lege (paroprepustna folija) (razmik leg 1m), med lege napolnjeno s stekleno volno in spodaj zaprto z ivercami (mrda še ena paroprepustna folija, med iverko in stekleno). 

Prosim za mnenja
Nima nihče izkušnje s trapezno kritino?
H20,
pozimi se bo temperatura v notranjosti kar hitro izenačila z zuanjo.
Trapezno pločevinasto kritino položi po navodilih prizvajalca. Nalimaj kdo je izbran. Tudi v topli ( ?? ) garaži nimam dobrih izkušenj z iverko na stropu.
Lep pozdrav
Proivajalec samo navede minimalni naklon in vijačenje. Ga ne briga, kako bo zaprto, izolirano....
prodajalec RufnDah....mislim, da italijanski proizvajalec...

Letosnjo zimo se ni kar hitro temeratura izenacila. Imel sem pokrito s strešniki, zračnimi kanali, paropropustna folija, umes med špirovci 10cm volne in spodaj šeenkrat poropropustna folija. Voda mi ni zmrznila. Je pa bilo največ -8 zunaj, znotraj +4. Z zelo slabo izolacijo, slabo zatesnjena vrata..... 
Sedaj bi vse bolje izoliral....
Iskanje po temi