PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Estrih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. V montažni hiši na ključ smo pri vgradnji pohištva (konkretno v kuhinji otok) opazili krivo dno. En vogal otoka je dejansko v zraku (6mm). Ko sem pred potekom garancije (2 leti) uveljavljal tudi kriv estrih, sem pri proizvajalcu dobil odgovor, da gre za očitno in ne skrito napako in bi morali dati že prej v zapisnik. 
Res pa je, da pred vgradnjo pohištva tega nismo opazili. Ali res nismo upravičeni do sorazmernega povračila ali kakšne druge poravnave? Kaj bi v tem primeru storili vi? Ali bi kar pustili zadevo?

Priložene datoteke Predogledne slike

Če ni zrihtal estrihar, bi moral to napako opazit parketar, zato vidna napaka in ne skrita.
Na zadnjem mestu pa bi moral tole opazit tisti ki je montiral kuhinjo. Zato se cokelj montira posebej in se ga prilagodi vsem pravilnostim in nepravilnostim poda.
Kaj dosti nimaš za storiti, razen če želiš zmetati ven še parket. Glede na to, da je novo, dobiš še isti parket, dober parketar ti zna tudi sredi sobe zamenjati ta m2 ali dva. Spodaj gre izravnalna masa ali lepilo za parket toliko debeleje. Popravilo tega te zna priti ene 500€ “na ključ”. Če se z izvajalcem zmeniš da ti krije to ali del tega, si na konju
Hvala za odgovor. Estrihar in parketar sta bila vključena v ceni na ključ. Po mnenju proizvajalca hiše bi moral napako opaziti investitor (midva s partnerko) ali pa najin nadzorni. To, da proizvajalčev nadzorni ni opazil, jih očitno ne zanima.
Odsvetovali so mi menjavo parketa na tistem delu, ker naj bi bila razlika v odtenku med zdajšnjim in novim.
Ali bi vi pustili tako kot je in bi bil en del otoka v zraku?
Ja, mi bi pustili tako in pozabili na to za vse večne čase. Kaj drugega je v življenju pomembnega, ne pa da bi se sekiral za take malenkosti.
Sicer mislim, da je estrih še v tolerancah.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ne bom rekel, da je to normalno, da je tako krivo, a to bi moral rešiti monter kuhinje. Otok bi moral postaviti v vago (zgoraj), spodaj porisati s svinčnikom in potem po tej črti poskobljati. Otok bi lepo stal, spodaj pa ne bi bilo špranje(in vi ne bi vedeli, da imate kriv pod).
Tole je še dobro, kaj vse vidim po novogradnjah... ko bi mislil, da če je montažna hiša, da je vse ravno... da o kakšnih starejših ne zgovarjamo.
To da so tla kriva niti ni tako poredek pojav tudi v novogradnjah ne. Pri vas je ta neravnina bolj očitna tudi zaradi otoka. Kot je že predhodnik napisal bi moral montažer kuhinje prilagoditi otok in se to sploh ne bi poznalo.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Hvala lepa vsem za odgovore.
Parketar je odgovoren, da parket polozi na ravno podlago, torej bi vas moral opozoriti na dejstvo, da je pred polaganjem parketa potrebna se izravnalna masa.
Jaz res ne razumem kako se nekateri lahko sprijaznete s tako stvarjo, zakaj bi placali isto in nato eni dobili ravna tla, drugi pa ne? Ne gre, in tudi tole ne gre v okvir nobenga dovoljenega odstopanja.
Živjo,

Jaz bi najprej pogledala če se da sneti spodnjo deščico in če se spodaj skrivajo nogice, ki se jih da nastaviti na višino. Je le kuhinja in tu se dogajajo razlitja..drobtine in ni fino pri čiščenju.
Če ni to možno, bi zasilikonirala kar se da neopazno.

Drugače pa socustvujem zvami...tole je zame kot za froca da božiček ne obstaja...
Sem tudi jaz živela v zmoti, da so dandanašnje hiše ravne...ker roko na srce, krivine te zaj* pri montiranju kuhinje, polaganju podnae, beljenju, letvicah...
Bibi22:
Kaj bi vi na mojem mestu naredili? Kot sem že zgoraj napisal, sta estrihar in parketar bila vključena v ceni na ključ. Po mnenju proizvajalca hiše bi moral napako opaziti investitor (midva s partnerko) ali pa najin nadzorni. To, da proizvajalčev nadzorni ni opazil, jih očitno ne zanima. Takrat nismo dali v zapisnik, ker nismo tega videli. Ko pa je bilo pohištvo zmontirano (kakšen teden po primopredaji hiše), je bilo takoj opazno.
Jaz bi poravnala strosek popravila in sla v tozbo. A nadzor naj bi sel po tem ko je parketar zakljucil povsod z vaservago preveril tla? Je to realno? Estrih je pac obicajno nekoliko neraven, in ce je temu tako ga mora parketar prej izravnat, ki je sigurno opazil, da pod ni raven. Mi smo imeli estrih pri potopni stekleni steni previsoko in je blo treba prej se pobrusit. Si predstavljate, da bi parketar kar polozil parket in bi sedaj vrata butala v previsoko polozen parket? Ne gre in za take stvari prav sigurno obstaja neko sodno varstvo.
Ne pustite se odpraviti in ne prilagajajte kuhinje tej rampi.
Zame je to nič drugega kot navadna šlamparija "parketarja"! In ja, take napake se ne smejo dogajati, če so vsi akterji pri delu vsaj malo podobni nečemu. So situacije, ki jih ne moreš popraviti za nekom oz. bi bil strošek prevelik in preteklo bi preveč časa, so pa situacije pri katerih najprej popraviš delo za predhodniki in šele nato opraviš svoje delo.
Se pa strinjam, a ni ravno nadzornik tisti, ki mora preveriti vsaj nekaj takih osnovnih stvari v vsakem koraku gradnje, saj je nadzornik tudi zato, da "pomaga" investitorju, ker vsega pa tudi ne more vedeti in se na "vse spoznati", nadzornik pa je plačan za to.
Če se je ta krivina zgodila na predelu otoka, je možno, da je še kje drugje v hiši in tega ne vidimo tako očitno. Tu smo takoj opazili, ker je očitno (seveda, ko je bil otok že zmontiran). V bistvu še sam ne vem kaj bom storil glede tega. Sem pa razočaran, da si tako površnost privoščijo pri proizvajalcu montažnih hiš, ki se reklamirajo za ene izmed vodilnih, potem pa zavrnejo reklamacijo ali povračilo sorazmernega deleža, ker naj bi moral pred primopredajo opaziti.
Mislim da je zakonodaja na vaši strani, samo pot do tam je problematična, največkrat je vse pogojeno z odnosom prodajalca/izvajalca in seveda nekako sorazmernost med napako in stroški za odpravo te napake. Torej več ali manj se bodo vsi izgovarjali na nekaj, kar nima osnove in prodajalec se točno zaveda, da če je želja, da se to uredi tako kot je potrebno in kupec vztraja na odpravi napake, bodo stroški na njegovi strani in še dodatni stroški zaradi nezmožnosti uporabe, etc ...

Stvarna napak: https://zakonodaja.com/zakon/oz/458-clen...prodajalec

So pa tu še gradbeni standardi, ki pa mislim, da niso na vaši strani, da so dovoljena določena odstopanja, tega pa ne najdem (mogoče kdo drug to točno pozna).

Kako sanirati? Težko. Najprej bi se sprehodil čez celo hišo in preveril z lato dolgo 2 do 3m, v kakšnem stanju so ostala tla in če bi ugotovil, da je več ali manj čez celo hišo tako, potem bi šel "u luft", ampak kaj dosti mi ne bi pomagalo. Vse ven, vso pohištvo, vsa talna obloga ven, vse zaščititi (problem so vrata npr., ki se montirajo po položenih podih), brušenje, izravnava, nova talna obloga. Tega zagotovo ne bo nihče naredil, večina se jih bo sprijaznila, da imajo kriva/valovita tla in bodo samo poskušali skriti tam, kjer je to najbolj vidno.

http://www.pf.uni-lj.si/media/pravice.ku...s.2012.pdf

http://sodisce.si/vislj/odlocitve/2015081111411569/

http://www.zps.si/images/stories/zakonod...CqVsE5hieb
ljublj43,
tole ne bo šlo brez sodišča; vsaj kot si zapisal, da se firma sploh noče pogovarjati o znižanju kupnine.
Po sliki bi dejal , da je že na meji ali po če mejo toleranc, kot je zgoraj omenil forumaški kolega " Fery ". Ja , teh 6 mm na kratki razdalji se vidi.
Njihov nadzornik?? Od kje ti ta definicija. Nadzor je tvoj , ne njihov. Oni imajo vodjo gradbišča - odgovorni vodja del nič drugega.
Napiši katera firma je to, kot pišeš "" : ....površnost privoščijo pri proizvajalcu montažnih hiš, ki se reklamirajo za ene izmed vodilnih, potem..."" je to?
Lep pozdrav
1 2 3
Iskanje po temi