PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija hiše in stene?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. 

Zanima me ali mi lahko kdo svetuje ali je primerno dati na notranje stene kjer je stari omet gips plošče in stekleno volno za izolacijo glede na to da je zunaj 10cm fasada. Hiša je zidana s starim ciglom pred 60 leti..z gips ploščami bi želeli zravnati steno da bi izgledalo lepše ter tudi seveda zaradi izolacije. 

Vsakršen odgovor in nasvet je dobrodošel. 
Hvala. 
Timi
Teoretično je pri 10cm zunanje izolacije in 5cm notranje kondenz v sprejemljivih okvirjih, ampak jaz bi vseeno pri takšni izvedbi vgradil parno zaporo med mavčnokartonske plošče in izolacijo, da bi se kondenzu popolnoma izognil. Vseeno pa izvedbe notranje izolacije ne priporočam, ker na ta način izgubite samoregulacijo notranje temperature prostora preko toplotne akumulacije zidu - vkolikor ima prostor možnost večjih toplotnih dobitkov (osončeno okno, kuhanje, zadrževanje večjega števila ljudi), se bo po notranji izolaciji masivnih sten hitreje pregrel.
Strinjam se z bojanom, glede na to da je zunaj že 10cm izolacije, jaz ne bi šel dodajat notranje in izgubljat akumulacijo toplote in vlage, pa še tvegat kakšnega kondenza. Gips nalepit direktno na stene, še bolje pa je, da se jih poravna kar s apneno-cementnim ometom. Nisi sicer napisal, za kakšne neravnine gre.
Pozdravljeni.

Najlepša hvala za odgovore.

Dejansko je zunaj 10cm izolacija do zaključnega sloja. Stena je zidana z staro opeko kjer je na sredini nekje 5cm fraj za zrak ter znotraj ob zidana z starimi polnili tako da vse skupaj nanese 50 cm. Z gibs ploščami sem mislil obložit samo zunanjo steno. To je 3 cm profila 1cm plošče je 4cm v to bi dal pač volno. Lahko pa tudi brez če vidva ne priporočate. Okna je 1 razdeljena na 2 v 130 višine in 215 dolžine skupaj. Tak da na kaki način bi se nabral konsenz če vsakdan zračiš prostor?

Hvala za mnenje in odgovor. Lp
Iskanje po temi