Objave: 122
Teme: 55
Ocena:
0
Pozdravljeni,
sem v dilemi, ali pod estrih dati trdoto 70 ali 100 stiroporja? Kaksne imate izkusnje predvsem s trdoto 70, je tovolj trda za hiso in bivanje v njej?
Sestava tlaka bo: EPS izpolacija, sistemske, talno gretje, estrih, vinil/keramika.
Lp.
Objave: 315
Teme: 39
Ocena:
0
sam imam deset let eps70 (razen kurilnica in pod kaminom kjer je stirodur in pa še mreža) - vse enako kot prvi dan (sestava tlaka enako kot zgoraj)
Objave: 701
Teme: 68
Ocena:
1
Meni jutri pripeljejo EPS 150 (dobil dokaj ugodno). Me pa zanima kako se ta stiropor obnaša v mansardi glede prenosa zvoka v pritličje. Ali bi moral dati še plast silent pene?
Sestavo v pritličju in mansardi imam 2x5 cm stiropor križno ter 3cm stiropor tracker sistema za talno.
Objave: 1090
Teme: 1
Ocena:
27
Kar se zvoka tiče je najboljša varianta ustrezna mineralna volna, od stiroporjev pa poseben elastificiran EPS ki ima boljše akustične lastnosti (je precej bolj mehak). Pomembno je, da je zvočnoizolativna plast neprekinjena, torej za vgradnjo inštalacij je potrebna dodatna plast navadnega EPSa.
Nekatere sistemske plošče talnega gretja imajo že vgrajeno plast EPS, tu je potrebno ločiti plošče ki imajo vgrajen navaden EPS zgolj kot toplotno izolacijo in plošče, ki imajo vgrajen elastificiran EPS, ki služi tudi kot zvočna izolacija.
Ocena:
1
Sistemske plošče so debeline 3 cm in imajo oznako EPS-T. A to pomeni, da je že zvočnoi zolativen?
Ocena:
1
Zmešal bom stiropor kroglice v refuzi s cementom in malo peska v mešalcu ter polil čez prostor nad cevmi in jih "zaglancal"...mešanica je boljša da je malo gosta, da se ti ne spodlije pod položeni stiropor. Bom iz preventive čez cevi tudi položil pas folije...