PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Nujno, nasvet! Stik keramike

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nujno rabim nasvet kako narediti da preprečim toplotni most.
Jutri bomo naredili hidroizolacijo z hidrostopom vario + steklena mrežica.
Zdaj pa ne vem kako narediti pri stiku z zidom ko se bo polagala keramika.
Ta XPS 5 cm sem zdaj porezal in zravnal z tlakom (porezal sem ga ker se  drobi zaradi izpostavljenosti soncu).
Na hidrostop bo položena keramika 45x45.
Ali,....?
-naj hidrostop namažem po zidu gor, v kot bom dal neko rumeno folijo-kemaband
-ali potem keramiko do zida-potem je to toplotni most
-ali naj prilepim na zid 2 cm  debel XPS  v višini cca. 20 cm,  da se keramika ne bo stikala zidu in nato na XPS dam gor hidrostop

Varijanta keramika do zidu mislim da ne bo OK.

Priložene datoteke Predogledne slike

Načeloma bi moral narediti keramiko in hidrostop po fasadi, tako da pride keramika do zaključnega fasadnega sloja.

Če delaš prej, keramiko loči od stene z EPS/XPS ploščo debeline kot bo fasada, naredi preko mrežico+lepilo (ne do polne višine) in keramiko položiš do tega.
scuba123,
ali v predelu vrat nimaš nič xps-a? Ali slabo vidim.
Koliko pride fasade na steno + na že vgrajen xps? Elastični trak le vgradi v prvi sloj te dvokomponentne hidroizolacije.
Ne vidim, kje se ti zaključi črna hidroizolacija pri vratih na teraso?
Ali bo terasa pokrita?
Lep pozdrav
Zadeva je zdaj taka, ni šlo časovno porihtat hidroizolacije.
XPS sem porezal da je v višini estriha, estrih je zarezan tam kjer je počil in zašit z nekim epoksi ali kaj jaz vem, v glavnem nekaj je tehtal in zalil ter sevada prečno zarezal in vstavil cik-cak armirne palice.
Zdaj bo šel čez hidrostop vario in mrežica. Hidrostop bo zavihan gor po zidu.
V kotu bo dana KEMAFOIL folija.
Na ta hidrostop bo na zid zalepljen XPS debeline kot bo toplotna izolacija ali 10 mogoče pa 12 cm.
Vrata sem pomaknil ven na rob zida spodaj je pa XPS.
Betonska plošča je bila premazana z ibitolom in nato je gor izotek, ter v koto hladna izolacija zavihana na zid. Na to 3-5 cm XPS in estrih.

Aja, pri vratih je zavihana hladna izolacija gor do  ali pa malo čez okvir lesenih vrat(spodaj)
Terasa bo pokrita vendar spomladi.

Priložene datoteke Predogledne slike

Iskanje po temi