PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Hidroizolacija tuš kabine v pritličju - foto

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni! 

Lotili smo se razširitve kopalnice v pritličju. Obstoječo predelno steno iz 8 cm opeke smo delno porušili, pravokotno na ostali zid pa se bo postavila predelna stena iz siporexa 15 cm širine. Osnova je AB plošča, na mestu porušene predelne stene je podkleteno (na sliki leva stran prostora) drugje pa je plošča normalno na terenu oz. cca 20 cm nad terenom. 

Vodovodar mi je napeljal že vodovodne cevi iz aluplasta za tuš ter vgradil kanaleto z odtočno cevjo. Svetoval mi je naj cevi v poštemanih kanalih zalijem z betonom do višine AB plošče - to sem naredil (vidno na sliki). Ker je zaradi nizkega stropa vsak cm višine pomemben, toplotne izolacije ne mislimo dati (estrih bo cca. 35 - 40 mm). 

Sedaj bi rad položil hidroizolacijo - v stenah je že hidroizolacija, vendar je bila porezana stran do stene - v preteklosti so v tem prostoru ploščice nalimali kar na bitumensko hidroizolacijo in posledično se je pri odstranjevanju ploščic vse potrgalo. 

Kakšno hidroizolacijo izbrati, da lahko nekako povežem obstoječi bitumen v stenah s hidroizolacijo na tleh? Bral sem nekaj o hladnih bitumenskih premazih, ali se obnesejo? Kakšna pa je možnost uporabe hidrostopa? Zaradi vseh kotičkov bi raje vzel kak premaz katerega se nanaša s čopičem, da res zaprem vse odprtine pred vlivanjem estriha. 

Pravtako bi rad hidroizolacijo postavil pod siporex (ker baje precej vpija vlago) - ali lahko uporabim Hidrostop 94 (cementna vodotesna malta)? Poklical sem Kemo in so svetovali tudi Hidrostop Penetrat, vendar je dražji od Hidrostopa 94. 

In končno vprašanje, kako je s sidranjem predelne stene (dolžina 120 cm, višina 210 cm) iz siporexa v AB ploščo, če je vmes hidroizolacija? Ali bo samo sidranje v predelno steno (na levi strani slike) in v nosilno steno (na desni strani slike) zadosti?

Imam precej vprašanj ampak se prvič lotevam takega projekta in nočem kaj zaj... da ne bi bilo treba spet kaj štemat :Smile

Hvala vnaprej!

Priložene datoteke Predogledne slike

Iskanje po temi