PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija temeljev - toplotna, hidro, drenaža ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Spet jst z polno vprašanji, lotili smo se sanacije hiše in odkopali temelje, ker želim porihtati temelje še za naslednjih 50let.
Situacija je taka, da ni bilo nobene vertikalne hidroizolacije in nobene drenaže, pravtako nobene toplotne izolacije, zato je na zunanji strani fasada vlekla vlago.
Zdaj bi rad to poštimal kot se zagre, odkopano je do konca temelja, opral sem z kerherjem, zdaj čakam da se dobro posuši.
Pol imam namen premazat z Ibitolom in zavarit gor Izotekt V4, nato bi dal stirodur in čepasto folijo.
Nato pa narest drenažo.
Zdaj pa vrašanja:
1. Ali je potrebno temelje naredit čist gladke ali lahko zavarim gor Izotekt tudi na malo bolj grobo podlago temelja??? (temelji so malce valoviti in ni čisto gladko je malo zrnato od kameja?
2. Ali je Izotekt V4 primeren za to?
3. Za toplotno izolacijo me zanima koliko debeline dati Stirodurja?? (fasada bo verjetno 15-16cm grafitnega?
4. Ali je potrebno stirodur prevlečt z mrežico in fasadnim lepilom preden zasujem temelje z drenažnimprodcem?
5. Glede drenaže pa me zanima koliko stran odmaknit drenažno cev od temelja??
6. Ali je potrebno pod drenažno cev zbetonirat muldo? (cev bo klasična rumena drenažna naluknjana čez celo)
7. Če se mora narest muldo pod cev, ali dam filc pod muldo ali med muldo in cev?
8. Drenažni filc se da verjetno 150g ali? (zaradi boljšega pretoka vode?)

Za odgovore se zahvaljujem
LP
1. Fino je, če so gladki.
2. Da.
3. Mi smo dali 5 cm stirodur.
Bo pa potrebno premisliti ali bi imeli cokl in fasado na zob in kolikšen bi naj ta bil.
4. Ne.
5. Mi smo jo dali ene 7 cm. 5 stirodurja +ene 2 cm.
6. Da.
7. Mi smo dali filc na cev. Torej mulda (pazite, da bo pod pravim kotom, da bo drenaža delala (vsaj 2% padec)), perforirana drenažna cev, filc (mi smo ga dali kar ene 60 cm širine, da sfiltrira vodo in ne zamaši luknjic, rizl (večji drenažni kamenčki). Pazite, da boste zelo nežno nasipali na cev, da ta ne poči.

Obilo "zabave".
?
Iskanje po temi