Objave: 6
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Na terasi pod katero je garaža smo zalili tlak.
Predpriprava plošče: lepljenje izoteka nato je položen stirodur in na stirodur zalit tlak.
Sedaj pa imam težavo s čim premazati oz.zatesniti rob terase kjer se sedaj vidi sendvič oz.sestava tlaka.
Naj poudarim da bo ta rob prišel obsut s peskom saj se bo tu nadaljevala pot na vrt.
Hvala za odgovore.
Lp, kriss
Objave: 407
Teme: 6
Ocena:
0
Lahko uporabiš kakšno tesnilno maso oziroma pasto ali pa uporabiš fasadni kotnik/mrežico in fasadno lepilo.
Pa predlagam da ob rob daš še gumbasto folijo.
Objave: 6
Teme: 2
Ocena:
0
Hvala za odgovor. Se mi pa poraja dvom ali bo fasadno lepilo prijelo na izotek.
Objave: 407
Teme: 6
Ocena:
0
Dobi se tudi tako, ki prime tudi na bitumen/izotekt. Lahko celo najprej zamažeš npr. z bitumensko pasto (eno ali 2-komponentno), potem pa lepilo in mrežica.
Lahko pa še malo "zakompliciraš" in narediš tako: "sendvič" del premažeš s tesnilno maso (1 ali 2-komponentno). Potem s purpenom (ki lepi na bitumen) prilepiš xps 1cm, potem pa preko tega fasadni kotnik in lepilo (in mrežico če je potrebna).
Kaj boš imel pa na tlaku? Ploščice?
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
Hidroizolirati, da na boku ne vleče vlage v estrih, čez pa pločevinast trak, do njega zemljina.
Najbolje, da vzameš keramiko z robom navzdol.
Pozabi na fasadne kotnike in trakce stirodurja - to bo vse stran padlo po nekaj zmrzalih. Rob terase je zelo izpistavljen - pvc fasadni kotnik boš polomil ob prvi malo večji terasni žurki.
Objave: 71
Teme: 1
Ocena:
0
Jaz se sedaj pripravljam na tlake. Najvec studiram ravno glede dveh teras, ki bodo od strani zasute.
Jaz se najbolj nagibam k varianti, da bom izolacijo zakljucil 5cm prej in zalil se tisih 5 cm vertikalno. Pa potem se hidroizolacijo dal cez, da ne bo tam vleklo vlage kjer bo zasuto.
Res ne bi rad da mi ploscice odstopano cez dve leti.
toplotne izgube pa bodo zaradi tega, ce bo rob zalit z maso za tlake pomoje minimalne.
Terase je sicer tudi locena od hise z diletacijo 15cm stirodura. Prostor, ki se drzi terase bo pa minimalno ogrevan, ravno toliko, da ne bo zmrzovalo.