Objave: 66
Teme: 10
Ocena:
0
V dalmacijii kupujem hišo. Hiša je letnik 1969, in je zgrajena iz kamna. Pritličje je visoko cca. 230 cm, kar mi ni všeč.
Zanima me, ali lahko temelj znižam za nekih 20-30 cm, da bi dobil normalno stropno višino?
Če da, kakšen je postopek? Po tleh bi bile potem položene ploščice.
Objave: 647
Teme: 0
Ocena:
5
Ne bi jest to počel. Kamen pa to.
Raje drugo poiskat.
Ocena:
0
zakaj? imam jo namen oddajati oz. spremeniti v apartmaje.
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Brez da probno ne odkopljete zadeve na ene par mestih, bo vse ostalo samo ugibanje....
Ocena:
0
Papez koliko mislis da bi prislo okvirno ta dela in material ki si napisal? Cca 40m2
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
5 cm talne TI? Za hišo v Dalmaciji? Ki se bo pretežno uporabljala v sezoni? Pa že...
Če gre zgolj za všeč/ni všeč in za prostor površine max 40m2, kateri bo s stenami/pohištvom verjetno razdeljen v še več manjših prostorov, se meni 230cm visok strop sploh ne zdi tako zelo grozno nizek. V marsikaterem bloku so bili stropi v stanovanjih visoki 240cm. Jaz se bi rajši ukvarjal s tem, kako prostor z notranjo opremo optično "povišati".
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
@jaki79
:roll: :lol: :lol: :lol:
Ej - pa kaj se midva "prepucavava"? Oziroma ti?
Avtor posta je napisal - kaj in kako namerava.
Mene BK, koliko % nočitev je! A veš? On bo investiral in oddajal. Človek sprašuje. Zbira informacije. Ima določene zamisli in ideje. In denar je konec koncev - njegov.
Očitno sam spadam med tista tvoja 2% :lol: :lol: :lol: , in meni je bilo Novembra v okolici Dubrovnika prav fino. Mir. Nikogar nikjer. In krasna ponudba. 8)
Ocena:
0
papez46: Če nisi opazil, pa je po mojem to zelo opazno, moj odgovor ni bil namenjen avtorju, ampak tebi. Zato sem te tudi citiral in zato sem v tem citatu tudi uporabil tvoj stavek, ki si ga namenil meni: "In ne boš verjel - oddaja se tudi v zimskem času."
Moj odgovor torej nima nobene veze z avtorjem teme in ima vso zvezo s tvojim zapisom.
Kaj bo on delal z denarjem, me seveda boli džoko. Je pa prosil za nasvet in tega sem mu dal. Nasvet seveda ni skladen z njegovim vprašanjem. Ker res ni spraševal, ali je 230 cm dovolj ali ne. Ampak, če smo striktni, tudi tvoj nasvet ni skladen z njegovim vprašanjem. On je namreč spraševal, kako se poglobi "temelje", to je bila njegova namera. Ti pa si mu odgovoril, kako naj poglobi "tlake". Kar je seveda precej bolj logična rešitev kot poglabljanje "temeljev", ni pa to, po čemer je avtor teme spraševal, on je spraševal po poglabljanju "temeljev".
Če ga moti, da kdo drugače razmišlja od njega (in to velja tako za tvoj kot za moj odgovor), se naj obkroži s kimavčki in sprašuje njih, namesto na forumu. Če ga to ne moti, potem upam, da sem mu pomagal. Mi pa dol visi tudi če želi delati pasivne apartmaje v Dalmaciji.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
@jaki79
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:?
Ocena:
0
papez46: to je rebus? Jaz sem še old school in znam brati zgolj črke ter številke.