Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Sitacija je naslednja. Hiša iz 80 let, streha prenovljena cca 5 let nazaj, podeskana, sek.kritina, zračni most, opečna kritina. Glede na to da je treba izolirati streho (ali pa zgornjo plato), me zanima a so špirovci 14/12 dovolj močni, za 25 cm izolacije in zaprto z knaufom? Verjetno pride kar precej dodatne teže, pa me skrbi da se ne bi upogibalo,krivilo. Špirovci so dolgi cca 6,5metrov od kapne lege do slemena, vmesna lega je na cca 3,1m
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
Ljubijezusnumarija!
Knauf še zdržijo, izolacijo pa ne več.
Že tako daleč smo prišli?
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Snega in vetra pri vas ni? Izoliraj plato. V vsakem primeru. Razen ce bos imel bivalno mansardo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 357
Teme: 2
Ocena:
5
Špirovci verjetno niso težava, ker so podprti v kapu, z vmesno lego in povezani v slemenu (klasična dvokapna streha z vmesnimi legami). Preveriti bi bilo treba vmesne lege, ker te prenašajo večino obtežbe celotnega ostrešja in snega.
Če bo podstrešje bivalno, se izolira ostrešje. Če ne bo bivalno, se izolira medetažna plošča.
Ocena:
0
Đizus, resno?
Zaradai knaufa in izolacije bi bilo treba preveriti vmesne lege???
Še največji bedak bi zaznal problem, če bi obstajal.
"streha prenovljena cca 5 let nazaj, podeskana, sek.kritina, zračni most, opečna kritina."
Ocena:
0
Po mojem bo tudi podstrešje bivalno, za miši in te zadeve .....
Ocena:
0
Seveda je vprašanje na mestu!
Smo vsi videli, tu je!
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
:lol: :lol: :lol:
No, v zadnjih 30 letih ne pomnim, da bi se zaradi snega ali povečane obtežbe kakšna streha sesedla sama v sebe, oziroma navznoter.
Za razliko od velikega števila "letečih streh". Teh je bilo po prenovah in sanacijah v zadnjih 30 letih bistveno, bistveno VEČ.
Ocena:
0
Đizus wolfram, kaj pa ti nabijaš?
Objave: 357
Teme: 2
Ocena:
5
@castle81: Pravilno razmišljaš. Ostrešje preveri preden ga zapiraš. Kasneje bo vse n-krat dražje. Angažiraj magari tesarja, če ne statika, da ti pregleda podpiranje leg, sidranje, deformacije, morebitne dolžinske spoje leg.
Ostali pa raje ne pišite ničesar, ker samo smetite forum.
Ocena:
0
V bistvu, če vsak da v preveritev vmesno lego, rečmo za 100 ojrov, ne žailim s tem burđoanov, bo to to.
No, pravzaprav ne bo, ker četudi v tem primeru pride do česa, izručenavalci ne bodo odgovarjali.
Ok, zdaj je vmesna lega oh in sploh.
To bo telebnelo skupaj po tekočem traku.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
papez46 Napisal:No, v zadnjih 30 letih ne pomnim, da bi se zaradi snega ali povečane obtežbe kakšna streha sesedla sama v sebe, oziroma navznoter.
Naj te spomnim na nadstrešek Adria v NM. Ali morda poznaš pravomočno obsodbo?
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Pa je bil tisti nadstresek lesen?