PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Tlaki (nepokrita terasa)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri tlakovanju zaenkrat še nepokrite terase (zaradi finančne situacije bo nadstrešek in zaključni sloj sledil za kakšno leto, dve ali tri) je nastal problem pri spodaj izvedenem tlakovanju.

Izvajalec je med obstoječo fasado in tlakovci položil stiropor (ne stirudur), ki ga po bo mojem mnenju že prva zima uničila in mi bo sneg oz. voda zatekala k obstoječemu delu fasade. Sicer izvajalec je rekel, da ko se zadeva posuši, bo stiropor odrezal vodoravno s tlaki in nanesel neko ekspenzivno maso, ki bo preprečevala zatekanje vode.

Moje vprašanje je, če je to za vas edina rešitev in če bo to zdržalo še kakšno zimo ali dve, dokler nebo dovolj denarja, da se terasa "obleče" v ploščice oz. kar bomo pač imeli na zunanji terasi? Aja, pa ko bo pozneje terasa pokrita se tako nimam bat da bi tukaj zamakalo. Problem je zdaj teh par let, dokler še nebo terasa pokrita (žal je trenutno situacija taka da sledijo še nadaljna dela in financiranje in si ne moremo privoščit da bi zdaj teraso pokrili oz. jo že dali v ploščice).

Prej:

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/z/zn/3JJi2Ly7/prejunichr("46")jpg[/img]

Potem:

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/8/hZ/4ePCdTtc/potemunichr("46")jpg[/img]
tale stiropor ima samo diletacijsko funkcijo. tudi če bi bil stirodur bi tu (lahko) zamakalo.

stiropor se napije vode in (deloma) izgubi funkcijo termoizolacije, medtem ko se stirodur vode naj ne bi napil (mnenja na tem forumu so sicer tudi drugačna). kar se pa zamakanja tiče, mislim da sta oba tam tam v tem primeru.

če ti bo odrezal in dal potem čez kakšen premaz (morda na tkanini - da bo "dihalo" in bo prilepil tako na steno kot na tla), da bo voda odtekala in ne bo zamakalo zadaj, mislim da nima kaj biti.
Pismo, če bi dal tlakovce na utrjen tampon, bi ostalo "šuškov" še za nadstrešek!

Tebi ne pomaga (meni tudi ne :twisted: ), morda pa komu drugemu! :wink: V premislek!
Sreča je kot vidite s prve slike (pred) da sem hidroizolacijo zavaril še za zavihek (cca. 5 cm) na fasado, tako da če bo že tudi zatekalo upam da nebo direk teklo pod fasado.

Sem pa še vseeno skeptičen kaj naredit oz. kaj njemu predlagat da naredi, da bo to zdržalo teh nekaj let dokler nebo nadstreška in tedaj odvečne bojazni da bi sneg ali dež zamakal.
:roll: :roll:
Prioritete, prioritete. :wink:

Da tole pokriješ ne stane več kot 3 jurje. Ne rabiš keramike polagat ali zlate fuge delat. Tisto lahko počaka.

Ti pa zdaj iščeš in odkrivaš toplo vodo na novo in mučiš izvajalca, sebe in ves svet - kaj da naj narediš, da ne bo zamakalo.

Kar koli bo, bo lahko večja štala in sranje, pa še drago bi znalo bit.

Streha je edini izhod. In to takoj. Saj pravim, če ne boš dajal ravno kaljenega pigmentiranega stekla na pozlečeno konstrukcijo, 2 do 3 jurje. 8)
Izvajalec je pa dal dilitacijski trak [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Verjetno ti je ostalo še kaj izotekta. Tisti eps odrežeš in ga pokriješ s z izotektom ali pa katero drugo vodonepropustno zadevo tako, da jo zavihaš navzgor ob fasado in zalepiš na fasado. Napušča ne vidim. Voda od dežja bo tekla tudi po fasadi navzdol, zato je pomembno, da je zadeva zalepljena na fasado. Lepiš tako visoko kot bo kasneje pokril rob od keramike. Bitumen v vogalu obložiš s kakšno lato, da ga veter ne dvigne. Če imaš padce estriha ustrezne bo čez topli del leta to dovolj ok. Za zimo pa estrih pokriješ s PE folijo. Pod izotekt rob in obložiš, da jo ne odpihne.
Iskanje po temi