Objave: 23
Teme: 9
Ocena:
0
Kakšnen mora biti minimalni naklon ravne strehe, da se lahko streha izvede z dvoslojnim izotektom? Gre za nadsteršek, 5mx3m.
Sicer, kakšna izolacija se priporoča - različnih izotektov je malo morje, kakšni predlogi za price/performanse?
lp
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
mhokoren52,
:evil: odgovarjam že tretjič, ne vem kaj se dogaja.
Kakšen je prerez skozi streho?
Pri meni je padec , na dolžini nosilne strešne konstrukcije (šperovci=5,50m) 4 cm; sem pa sprednja stebre skrajšal za 2 cm; skupaj je padec 4-6 cm. Drugi sloj je "refleks s posipom".
Imaš možnost izvedbe tudi s strešno folijo; pločevino;
Lep pozdrav
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
mhokoren52 Napisal:Kakšnen mora biti minimalni naklon ravne strehe, da se lahko streha izvede z dvoslojnim izotektom? Gre za nadsteršek, 5mx3m.
Sicer, kakšna izolacija se priporoča - različnih izotektov je malo morje, kakšni predlogi za price/performanse?
lp
Hidroizolacijska paropropustna folija Vaeplan ima s spodnje strani nalepljen filc kot ločilni sloj. Polagaš jo direktno na leseno podkonstrukcijo. Priporočam OSB plošče zaradi stabilne dimenzije. 90 stopinjski zgibi niso problematični, kar je za bitumen velik problem in se mora reševati s trikotnimi vogalniki.
V primeru uporabe bitumenskih varilnih trakov morata biti oba z oznako T ali P (armatura steklena tkanina ali poliesterski filc) Oznaka V nikakor! Drugi sloj mora biti s posipom zaradi zaščite pred soncem oz. UV žarki, ki bitumen z leti "postarajo" in mu vzamejo elastičnost.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Objave: 21
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Da ne odpiram nove teme bom uporabil to, čeprav bo imel moj nadstrešek naklon 5 stopinj. Velikost nadstreška bo 7x5,5m (dolžina slemena 5,5m). Uporabiti bi želel Valovitko 5 kakršno imamo že na strehi. Problem je v tem, da po navodilih proizvajalca lahko Valovitko montiraš le vključno do minimalnega naklona 7 stopinj.
Ali ima kdo izkušnje da je uporabil to kritino pri nižjem naklonu strehe? Spoje bi tesnil z kakšno tesnilno maso (MS polimer), da bi preprečil zatekanje vode.
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
mene sam zanima, ko govorimo za ravno streho, kar se tiče hidroizolacije, ali je priporočliva copernit firma ali rajše uporabim od slo. proizvajalca, ali imate kakšne izkušnje glede it. proizvajalca???
za odg se vam že vnaprej zahvaljujem
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
roko,
nekako se pogleda proizvajalec/ponudnik materiala, a bolj pomembno je, da pravilnega kupiš in primerno vgradiš.
Lep pozdrav