PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Odtoki pod estrihom: je potrebno stike tudi silikonirati?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A je potrebno stike med odtočnimi cevmi dodatno zatesniti s silikonom? Zgolj notranje (črno) tesnilo med stiki ni dovolj? Dodaten silikon seveda ne škodi, toda sedaj je že vse (odtoki in stiropor) pokrito s PVC folijo.

Odtoki so bili pripravljeni že pred 20 leti, vendar sem moral en del zamenjati ... zdaj pa vidim, da je vodovodar stike tudi silikoniral ... je to nujna praksa pri odtokih v kopalnici :?:
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1I/mx/307zfU3u/photounichr("46")jpg[/img]
Kdo ni silikoniral stike odtokov, pa mu po več letih ne pušča pod estrihom? Smile
Nič se ne silikonizira. Če je pravilno sestavljeno skupaj je to to.
Tale majster je malo več računal ali pa ni vedel točno kaj dela Smile
jaz sem gume mazal z silikonom samo zaradi lažjega spajanja- na suho gre hudičevo trdoSmile
cardynal,
uporabiš cet (Pril, Čarli, .......) :wink: Big Grin

Silikoniziranje ni potrebno. Pazile, da boš v pravilno smer vstavil (obrnil) tesnilo (gumico Confusedhock: :lol: )!!
Lep pozdrav
cardynal Napisal:jaz sem gume mazal z silikonom samo zaradi lažjega spajanja- na suho gre hudičevo trdoSmile

Upam da ne res s silikonom Smile
Jst jih tud mažem s slilikonom.
S silikonom se maže zato, da lažje še kdaj kasneje narazen dobiš. Načeloma se narazen več ne daje, nikdar pa ne veš....
Jaz sem za spajanje uporabljal namensko mast, sicer večjih premerov ne dobiš več narazen, ko hočeš zavrtet ipd. Ko se posuši, ostane nekakšen želeju podoben sloj, tako da mogoče tudi kaj pripomore k tesnenju.
Tista mast je dobra za več stvari, tudi npr. pri navlačevanju izolacije na alumplast cevi, uvleki žic v cevi in podobno.
damo Napisal:S silikonom se maže zato, da lažje še kdaj kasneje narazen dobiš. Načeloma se narazen več ne daje, nikdar pa ne veš....
Upam, da ni bilo to resno napisano... :oops:

Za spajanje odtočnih cevi se uporablja namenska mast oz. pasta (kot vazelin). V Merkurju npr. je PipeLife-ova nekje okrog 5€, pa je četrt ne potrošiš v eni kopalnici.

Seveda obstajajo tudi improvizacije, ampak nikakor ne s silikonom. Spoji so narejeni tako na tesno, da tesnijo (seveda mora biti tesnilo notri :roll: ) in ne, da se za**bavamo pri sestavljanju...
Obvezno mast ali vazelin. Silikon ti bo poškodoval tesnilo...
Kakšne buče, ajoj. Je kdo kdaj govoril z monterjem stare šole? In ne novodobnim aluplastarjem?

Spoje se maže izključno (!) le z namenskim mazilom, ki se ne posuši in ne poškoduje tesnila. Vsi silikoni in ceti so šalabajzerizem in povzročijo možna kasnejša puščanja, videno v praksi.
Kako silikon poškuduje tesnilo je odlično predstavljeno v prvem postu...po 20 letih še zmerom drži...
čudno, glede na to da ko so prišli iz komunale delat priklop so prav tako mazali z silikonom...
brezkislinski silikon naj po mojem nebi požro gume
piknik Napisal:Kako silikon poškuduje tesnilo je odlično predstavljeno v prvem postu...po 20 letih še zmerom drži...

Citat:...možna kasnejša puščanja...
Dolsina, pa je treba stike namazati (z namenskim mazilom) ali je dovolj/neprepustljivo tudi brez vsakršnega "mazila"?
1 2
Iskanje po temi