PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja AUSTROTHERM

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mi lahko kdo pove kaj več o striroporju AUSTROTHERM in primerjava omenjenega stiroporja z Fragmatovim.Stiropor potrebujem za izolacijo tlakov.
HVALA za vaš čas.
...Bosanci so mački, pust Avstrijce...
Ima kdo kake novejše izkušnje?
Alea iacta est
stiropor kot stiropor, vzami tisto, kar je ceneje.
Vsi ga režejo postrani, neglede ali je to avstrijski, slovenski ali madžarski!
Mi smo lani primerjal Austrotherm, Fragmat in takrat še Novolit. Ne boste verjel, ampak Austrotherm se je izkazal za najbolj ravnega. Nato je bil Novolit in nato Fragmat.
a se cene stiropora (enake lastnosti, razlicne firme) sploh kaj bistveno razlikujejo med sabo?
Cene se lahko precej razlikujejo, sploh če se nabavlja večje količine. Pri rabatih je najbolj skromen Fragmat, ki se še ni navadil na trenutno situacijo in gospodarsko otopelost. Firme oz. proizvajalci, ki prodirajo k nam so tako veliko bolj odrti in dobrodušni. Vsaj kar se rabatov tičeSmile
Zanimajo me tov. / izhodiscne cene.
Fragmatov stiropor vem da se da dobiti (vsaj) z 35% rabatom.
Gre se zato, da je pri teh 'neslovenskih' ponudnikih vse zavito v temo. Eni hvalijo tako material kot prihranek, drugi preklinjajo. Ni mi pa za plačevati le imena.
Alea iacta est
Če fragmatov na 35%, potem pride austrothermov nekje na 43%, na cel šlepar pa še več.
Citat: potem pride austrothermov nekje na 43%, na cel šlepar pa še več
=> zs
Pozdravljeni

ima morda še kdo kake izkušnje z omenjenim stiroporjem? tudi meni ga namreč ponujajo ( po še znižani ceni ).....Hvala
kar se tice fragmata je bolj kvaliteten ( odlezan ) za razliko od austroterma , ze na sam dotik je austrotem bolj mehek kot pa fragmat + fragmat je bolj izolativen ( bolj polnjen )

Lp
Kar se izolativnosti tice sta po specifikacijah enaka. Ne verjamem, da bi imel obcutek "polnjenosti" sploh kaksne veze z izolativnostjo.
1 2 3
Iskanje po temi