PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Panoramska fiksna okna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, 
počasi sestavljamo skupaj ideje za gradnjo pa me zanima, kakšne so ponavadi neke standardne dimenzije panoramskih oken? Ker višina stropa v pritličju  bo nekje 2.80m pa predvidevam, da so to dimenzije že kar izven nekih standardnih. Seveda bi potem ustrezno znižali višino tam kjer pride okno. Zanima me to seveda zaradi cene. Ena stranica kjer bi bilo fiksno okno je dolga 7,5m tukaj verjetno dva panoramska okna, druga stranica pa 5.60m verjetno tudi dva panoramska pa se ena balkonska vrata za izhod na teraso. Drsnih vrat nebi dajali, ker vem da to kar precej dvigne ceno. 
Če je kdo ze dajal kaj podobnega, pa dobrošla dimenzija okna in cena?
Za predračune pa tudi nismo še nikjer zaprosili, saj je gradnja zaenkrat bolj kot ne še v idejni  zasnovi na listu preden gre zares.
Hvala vam za vse odgovore.
Na listu... si se lotil napačno. Najprej premisli kaj rabiš, kaj ti je všeč, pohištvo, prostori, oprema... finance jasno tudi! Ce imaš budget 200k gledaš druge stvari kot ce imas v glavi hišo za 700k...

Drsna stena NI bisrveno dražja kot fix. Je pa dražja. Ampak tudi žaluzije so bistveno dražje kot rolete. Pa lesena okna dražja kot pvc. Pa alu les okna so še dražja... pa...

Okna postavljaš v hišo na koncu. In kje bodo in kaka bodo.
In od hiše do hiše so druge cifre. Ti ne pomaga nič. "Računaj" 15 do 30k.

Najprej glej slikce po netu, glej hiše ob cesti, potem pa k dobrem arhitektu/projektantu. Pa upam da parcelo že imaš Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(31.3.2026 ob 18:38)firefly Napisal: Na listu... si se lotil napačno. Najprej premisli kaj rabiš, kaj ti je všeč, pohištvo, prostori, oprema... finance jasno tudi! Ce imaš budget 200k gledaš druge stvari kot ce imas v glavi hišo za 700k...

Drsna stena NI bisrveno dražja kot fix. Je pa dražja. Ampak tudi žaluzije so bistveno dražje kot rolete. Pa lesena okna dražja kot pvc. Pa alu les okna so še dražja... pa...

Okna postavljaš v hišo na koncu. In kje bodo in kaka bodo.
In od hiše do hiše so druge cifre. Ti ne pomaga nič. "Računaj" 15 do 30k.

Najprej glej slikce po netu, glej hiše ob cesti, potem pa k dobrem arhitektu/projektantu. Pa upam da parcelo že imaš Smile

Vse skupaj bo v smislu apartmaja za turiste. Parcelo imam, prav tako sredstva za samo gradnjo. Za panoramske stene/okna sprašujem zato, ker me zanima neka okvirna ocena samega stroška-izvedbe in dimenzije takih panoramskih sten/oken. Ker gre za turistični objekt so okna bistvenega pomena, saj bo objekt na vrhu hriba z razgledi na zahod in planine. Po netu sem že kar nekaj pregledal. Ne strinjam pa se z izjavo da okna daješ v hišo na koncu, saj morajo biti podatki že vnešeni v gradbenem dovoljenju ali pa se motim. Bolj me zanimajo neke standardne dimenzije saj vem da vsak povišek čez neko standardno dimenzijo hitro nanese 25% in več cene okna.
Ni standardnih mer. Vsa okna so na mm po naročilu. Jasno da so veliki kosi extra dragi. Ali imaš 4mm stekla ali pa 6mm je razlika. Montaža z 2ma monterjema ali pa s hiapom. Velika razlika.
Jasno da bodo okna pred gradbenim notr... ampak pred okni bo pa vse drugo. Dizajn hiše. Zunaj in notri. Oprema hiše. Iz hiše si preklopil na apartmaje. Veliiiika razlika! 200m2 hiša ali pa 4x 50m2 apartmaji!
Projektant, potem pa naprej.
Da ne bo neumnosti tko kot jo danes in jutri gledam. 7m odprtina. Za razgled. V prostoru pa steber. Da ploščo gor drži. Pa 3 drsne stene. Ogromno "štoka" v teh 7m "odprtine". S tem da je ena drsna stena 170 visoka. Ker je okno! Ffs...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi