na eni strani hiše imamo zasteklitev z drsnimi vrati. Opazil sem, da na enem delu te "steklene stene", ki je fiksna (torej ne na delu, kjer so drsna vrata), v hišo piha mrzel zrak. Ko sem bolj od blizu pogledal, sem ugotovil, da piha skozi špranjo, kot je razvidna iz pripete slike.
Lahko kdo predlaga, na kakšen način bi se to najbolj učinkovito saniralo? In kako je sploh možno, da je do tega prišlo?
31.12.2025 ob 09:07 (*Zadnja sprememba objave: 31.12.2025 ob 09:09 uporabnik firefly.)
Malenkost. Ker zgornji rob ni poravnan. Škarje peljejo vseeno. Spodaj je isto verjetno.
Možno je tudi da je spodaj poravnano. Štok 1-2mm odstopanja ni nenavadno...
Hvala vsem. Naredil sem še dodatne slike:
- pripeti fajl zgoraj (slika celote, slika prvega vpetja na mestu špranje zgoraj, slika drugega vpetja na mestu špranje zgoraj)
- pripeti fajl spodaj (slika celote, slika prvega vpetja na mestu špranje spodaj, slika drugega vpetja na mestu špranje spodaj)
Torej če prav razumem, je rešitev, da se našpona silikon v te špranje. Mora biti to kakšen poseben silikon ali je lahko kopalniški, ki ga imam doma?
P.s.: Ali prav vidim na sliki na zunanji strani okna, da je med kasetami rolet neko osje gnezdo?