PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Zamenjava oken - RAL vgradnja proti osnovni vgradnji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gre se za menjavo starih lesenih oken v hiši stari 25 let. Okna so izbrana, sedaj se moram odločiti še glede montaže:
- klasična montaža s purpeno
- RAL montaža z dekomprimiranim trakom
- RAL montaža na notranji strani oken zrakotesen ekspanzijski trak v širini 30mm, nato 60mm purpene ter na zunanji strani paropropusten trak
Kakšne so kaj izkušnje glede dekomprimiranega traka? Nekateri mi govorijo, da je slabše od purpene, ker ne ''zadihta povsod (sploh na robovih lahko pride do težav), drugi, da je ok.
''Izziv'' je še v tem, da se v hiši živi, tako da ni možno, da se vrže stara okna ven in potem ustrezno pripravi špalete in šele nato montira okna. Po informacijah, naj bi monterji vrgli ven okna, izravnali špalete z lepilom, vmes šli demontirat ostala okna in po cca. uri, dveh, ko se lepilo posuši, montirali nova okna noter po RAL standardu.
Se priporočam za kakšen nasvet/izkušnjo na to temo.
Kakšno izkušnjo pa bi rad?
Da je vgradnja okna 2 uri po kitanju lukenj navadno govno? Ja, res je tako. Če kdo pravi drugače, laže.
RAL vgradnja zahteva ravne površine, po luknjah ne boš nič tesnil.
Plus gre za cel sistem, zunaj, znotraj vmes, ne samo za 2 traka, ki jih površno nalepiš na zid.

Komprimiran trak je ena izmed najbolj neumnih zadev, zasluge za uveljavitev pa ima pri nas eko sklad, ki je to prodajal kot alfa in omega. Fliknil si okno ven, dal trak 3 v enem okrog novega in si imel RAL montažo narejeno. V pravljici.
Verjamem da to pije vodo v laboratorijih, kjer pripravljajo okno na test cel teden, na terenu pa je zelo drugače.

Nič ni narobe, če ti zmontirajo po RAL sistemu, če te več denarja za montažo ne moti. Koliko bo to dejansko dosegalo RAL zahteve je vprašljivo, vsekakor pa naj bi bilo vsaj boljše od klasike. Ali pa še to ne.

V vsakem primeru bodi pozoren na detajl vgradnje spodaj. Okoli je vse jasno, spodaj se vse zalomi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ker nisem iz foha me predvsem zanimajo slabe izkušnje, da bom lahko pozoren tudi sam pri vgradnji, na kaj naj pazim in morda že vključim v ponudbo. Ker sem bral in slišal kar za grozljive zgodbe, ko vgradiš okno, potem ti pa noter piha na spoju s fasado zaradi nestrokovne vgradnje.

Sem razmišljal v to smer ja, glede vgradnje spodaj. In točno to sem se tudi sam spraševal, kako je z detajlom vgradnje spodaj, kjer pridejo police in še med obema policama je poličnik. Pa police se običajno vgrajujejo naknadno. No vsaj zunaj se bo pri meni. Tako da, to je to...
Če menjaš police, ni tak problem.
Če ostanejo je večji.

Grozljivke dobiš ko izbereš izvajalca na podlagi cene. Kar velja za 90 procentov primerov.
Če ti misliš, da dobiš grozljivko ob dejstvu, da ne veš o tem praktično nič, potem si lahko predstavljaš, kako šele jaz vidim te stvari.
Ampak tako pač je, najnižja cena, najhitrejša usluga. Taka je današnja miselnost. Včasih, ko sem bil mlad in neumen, sem se sekiral in mislil, da bom spremenil svet. Zdaj se mi dobesedno jebe. Vsak naj vgradi kar hoče, kakorkoli hoče. Njegov denar.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Delaš zase ali za eko sklad? Če zase, potem dober mehkoceličen purpen, dobra ekipa pa gas.
Zase Wink.
Tako da kot izgleda bo res ta zadeva.

@Fery: jaz sem se že zdavnaj naučil, da ni vse v ceni. Recimo tudi okna sem izbral daleč najdražja (jeb.. ga, bom jokal sedaj, ko skeširam, ampak upam, da bo potem vse ok). Ker vidim pri kolegih, ki so šli v neka x okna (recimo pol cene mojih) in se po parih letih že pozna utrujenost, pa menjavanje gumic, itd.
Zato se mi pa gre, da je tudi montaža taka kot mora biti, da ne bo potem okno tesnilo, vse naokrog pa plesen.
Police se bodo menjale in noter in zunaj, ker bo potem še izolacija, noter so pa itak neke cheap lesene.
Iskanje po temi