PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo Voda tece iz zaluzije in iz fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Ob obilnem dezju mi vsakih pritece voda izza alu maske od zaluzij na drsno steno. Nad drsno steno je nadstresek in nad nadstreskom potem okno.

Ko dolgo dezuje mi pritece voda izza podometne alu maske zaluzije na drsno steno. Tudi na sprednji strani alu maske - iz sredine fasade mi ven pritece voda. Zdaj ko je bilo toliko dezja se mi je pojavil na notranji strani vodni madez.

V prilogi slike.

Zdaj pa vprasanje ali je mogoce da pri oknu (v prvem nadstropju) nad drsno steno nekje voda pride za polico in pritece vse do spodnje drsne stene ali pa da nekje ravna streha spusca? Je sploh mozno da voda lahko pritece nekje iz strehe ali police vse po notranji strani izolacije in notranji strani fasade do spodnje drsne stene?
Police na oknih ne odtekajo vode tako kod bi mogle saj niso glih po pravem naklonu tak kod bi moglo bit in vcasih zastaja voda na njih. Police sem ze na zadnji strani in ob straneh silikoniziral. Pod nadstreskom tudi nikjer ne pritece voda ob dezju.

Hisa je novogradnja.

V prilogi slike.

Prosim za nasvet kaj naj naredim oziroma od kod pritece voda.

Hvala in lp
G

Priložene datoteke Predogledne slike

Če si res police dobro zasilikoniral, potem bi šel jaz še višje. Na streho. Očitno je problem tam.
Ali pa montaža nadstreška.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Bom se enkrat silikoniral police pozadi in od strani in tudi krovec pride da pogleda streho.

Je pa mozno da bi voda prisla iz zgornje police oziroma iz stehe vse dol po notranjosti izolacije in fasade do maske zaluzije??
Saj tako je.
Ali iz zgornjega okna ali s strehe. Skozi fasado je še najmanj verjetno.
Pozimi bi mogoče okrivil kondenz, poleti ga ne moreš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
gurka,
dej nalimaj slike, kako je zgoraj izdelano!
Kako je z vodili žaluzij.
Lep pozdrav
Če imaš skriti žleb ti prav gotovo pušča žleb . Vsaj tako je bilo pri meni.
Nimam skrit zleb.

Evo tak zgleda zaluzija.

Lp
G

Priložene datoteke Predogledne slike

Tačrno vodilo potegni ven in za njim tudi zasilikoniraj spoj s polico.
Jaz bi preveril stik nadstreška in fasade. Debelina vijakov mi deluje zelo švohna tako da se ob obtežbi snega hitro kaj zjaha. Rekel bi da je fasada tam prekinjena. Ne vidi se dobro ali je žleb iz strehe speljan na nadstrešek, če je potem bi definitivno tam pogledal ker pri večjih pretokih šprica to kot za stavo. Sem skoraj 100% da je stik nadstrešnice in fasade. Kaj več pa težko reči ker nimam pojma kako je stik naret. Nekaj se mi dozdeva kako, ampak na hipotetično ne mislim dajat nekih nasvetov.

Btw slike od blizu posamezne kapljice nič ne pomagajo. Bolj bi pomagala slika od zgoraj kar ne bi smel biti problem iz zgornjih oken.
Pridružujem se mnenju, da je nekje na fasadi nezatesnjen stik.
Tudi jaz imam izkušnjo, da je zaradi šlamparije fasaderjev tekla voda za izolacijo in prišla ven čisto na drugem koncu bajte. Na srečo je bil položen samo stiropor.
Grem na nadstresek z vodno cev pa bom spustil vodo in vido ce kje od tu gori tece.

Hvala in javim.
(9.8.2023 ob 15:11)gurka Napisal: Grem na nadstresek z vodno cev pa bom spustil vodo in vido ce kje od tu gori tece.

Hvala in javim.

Me zanima, kako si to rešil.
Iskanje po temi