Pozdravljeni,
Doma imamo drsna vrata za na teraso, ki so sedaj cca 10 let stara-AluKomen. V zadnjem letu opažam, da vrata ne tečejo več tako, kot so se na začetku. Začela so se zatikati, ter med zapisanjem jih moram vleči k sebi, če želim, da se lepo zaprejo. Občutek imam, kot da je nekaj narobe z mehanizmom. Morda kakšni fedri? Se da vrata kej nastavit/servisirat? Ima kdo kaj izkušenj?
Verjetno se ti ko jo zapiraš sama zapira oz zaletava v okvir .Če ja potem ti je že fery napisal.Da se rešit za par mesecev v najboljšem primeru leto.Lahko probaš Spodaj imaš en kos ,ki se zaleti v štopar in sproži zapiranje.Tam pod tem plehom je vzmet ,ki dobi luft.Podložiš in teraš dokler gre
Sem sedaj malo boljše pogledal...vrata se "zapirajo" (skočijo na notranjo stran) še preden pride do konca. Vrata lahko tako normalno zaprem na način, da jih vlečem k sebi. Kot sem videl vrata na drsijo lepo, kot da bi se malo zatikala in posledično prej skočijo na notranjo stran. Ta vzmet, ki jo omenjate, da bi jo podložil ne vem kje naj bi se nahajala. Sem poslikal mehanizem, če mi lahko kdo pomaga.
5.3.2021 ob 14:09 (*Zadnja sprememba objave: 5.3.2021 ob 14:09 uporabnik Fery.)
Sistem panoramske je zgrešen že v štartu. To da krilo visi na tistih dveh ročicah, ni vzdržno na dolgi rok. Sploh če je večja in težja.
Očitno ti je spodnji del popustil, zato se hoče krilo stisniti k okvirju, preden do bremze pride. Takoj ko malo potrese, se ti zloži.
Menjava šine in obeh garnitur. Cca 250 evrov stane okovje. Plus črnec, ki bo menjal. Lahko tudi sam.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@ avion
Ja točno tam kjer je oznaka 07 boš videl eno tako plehnato vzmet,ki ima lufta.Zapiči iz spodnje strani en kos kovine lahko podložko za fi 5 vijak in ti bo delalo nekaj časa.
Ja tako kot fery pravi zamenjat okovje ,ne da se kupit samo koles ampak komplet,ki je pa itak 160 kilski ter drugače zasnovan.
Hej hvala....ja sem pogruntal in sem tudi nekak uspel...vendar se bojim, da mi bo ta zatič slej kot prej ven padel...pa tudi kot ste že napisal...tudi to ne bo trajno.
Mi lahko kdo svetuje kakšnega serviserja, ki bo to znal menjati?
Sem kar vesel, da sem namesto tega dal klasična balkonska krilna vrata, pa še precej cenejša so bila, le morda da ne tako fancy in moderna. Nagibno-drsna so se jim že nova na ogledu težko premikala, pa me je to odvrnilo od nakupa. Mi jih ogromno uporabljamo za izhod na teraso in si ne predstavljam, kako bi to počel, če bi se zatikala.
Vem, da tebi to nič ne pomaga, bo pa morda koga odvrnila od nakupa te konstrukcijsko zgrešene zadeve, kot pravi Fery.
10.3.2021 ob 13:55 (*Zadnja sprememba objave: 10.3.2021 ob 13:57 uporabnik Fantocci2.)
Vrata morajo biti predvsem taka, da jih recimo 7 letni otrok (namenoma nisem napisal mlajši) z lahkoto odpre. Ali pa neka bakica z osteoporozo.
p.s. Marc Marquez ve, o čem govorim... "“A domestic accident in his house while opening a very big window – like a big door – created a big pain in his arm,” Puig explained, “and consequently it broke the plate."
Vem, da tebi to nič ne pomaga, bo pa morda koga odvrnila od nakupa te konstrukcijsko <a href="https://geometrydash-pc.io/">geometry dash</a> zgrešene zadeve, kot pravi Fery.