PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Stirodur namesto zelenega gipsa na stenah kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav vsem,

postavljamo leseno skeletno hišo, počasi se bomo lotili knaufarije. V kopalnici naj bi se po stenah dal dvojni zeleni. Varianta so tudi WEDI plošče, ki pa so pregrešno drage. Ko sem gledal iz česa so te plošče narejene, sem dobil idejo, da bi namesto njih oz. gipsa uporabil 2 cm stirodur, ki bi ga lepil in z WEDI podložkami vijačil na OSB. WEDI plošče so polistiren (prav tako stirodur), na obeh straneh obdelane s cementnim obrizgom in mrežico. To lahko naredim tudi sam; stirodur prvo nalepim/navijačim,stike obdelam z hi tesnilnim trakom in hidrostopom, nato pa lepilo, mrežica, keramika. Bo zadeva pila vodo?
Dvojni zeleni gips ti pa zakaj ni vsec?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Hja... kar se tiče vodonepropustnosti, je stirodur absolutno boljši, tudi cenovno se izplača. Stirodur bi me prisel manj kot 100 eur (en sloj deb 2cm), 2x zeleni knauf cca 400 eur. Le s končno obdelavo/kitanje, v primeru, da stene ne bi bile povsod položene s ploščicami, bi imel več dela zaradi hrapavosti stirodurja.
Načeloma je vseeno kaj daš. S stirodurjem boš sicer improviziral, kar pomeni, da je večja možnost pojava težav v prihodnje.
Glede na to, da gre za leseno gradnjo, ti pa za izvedbo hidroizolacije v predelu tuša, banje in umivalnika toplo priporočam obdelavo z Schluter Kerdi 200 folijo (alternativa je tudi Mapei Mapeguard WP 200) in uporabo ustreznih tesnilnih trakov in manšet okoli odprtin.
Sem poguglal tole Kerdi folijo - če prav razumem, gre direkt na gips plate lepilo za keramiko in vanj vtisnjena folija? Nič ne rabim pacati hidrostopa, ker njegovo vlogo prevzame ta folija? In nanjo pride keramika?
Ja, točno tako.
Hvala :-)
Iskanje po temi