PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Pomoč pri knaufu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najprej lep pozdrav vsem! Sem nov na tem forumu. Do zdaj ga nisem pogosto obiskoval, vendar mi bo zdaj, ko sva s punco kupila svojo prvo nepremičnino, vaša pomoč in nasveti zelo prav prišli. Zato se že vnaprej zahvaljujem vsakemu posebej.

Situacija je naslednja: gre se za novogradnjo stanovanja z mavčnimi stenami. Po celotnem stanovanju je dvojna mavčna obloga. Na začetku smo lahko nekatere stvari spreminjali v načrtu, vendar nisem mogel predvideti vsega. Zdaj pa se je pojavil problem – en "zob" stene bi moral podaljšati s 655 mm na 700 mm.

Zanima me, kako bi to najlažje in hkrati kakovostno rešil. Sem tehnični tip in se stvari rad lotim sam, vendar z mavčnimi stenami še nimam izkušenj. Zato bi bil zelo vesel usmeritev glede pravilne izvedbe.

Prilagam tudi sliko trenutnega stanja te stene.
https://freeimage.host/i/3ncLV2t

Priložene datoteke Predogledne slike

Nisem profi, ampak rabiš UW(tla in strop) in CW (vertikalno) profil.
Jaz osebno bi dal na tla in strop uw profil 43 cm(cca .2cm računaj za knauf ploščo na koncu pa vogalniki in kit).

Pokončno uw profil enega na konec podaljška, drugega privijačiš lahko direkt v obstoječo steno (na koncu je ziher profil) obložiš s knaufom, na spoju trak pa vse skupaj zbandažiraš, pokitaš pobarvaš.
Drugače pa imaš podrobna navodila tule
https://www.google.com/imgres?imgurl=htt...2578843729
@xgego hvala za odgovor, ampak jaz rabim podaljšati steno za 4.5cm nevem kaj ste mislili z "uw profil 43cm"? Tega nisem ravno razumel katero mero ste mislili 43cm.
Hvala
Potem pa nekot skombiniraš s cd in ud profili (mislim da so 3cm širine. Vijačiš za končni profil, pa potem knauf preko.

Ali pa 3 debeline knaufa gor nalimaš pa privijačiš, finiširaš z mrežoco in vogalniki, pa ni bog da to ne drži vkup....
Mogoče bi na obeh straneh obstoječe stene en pas vrhnje plošče odrezali, da potem ko dodajate nov kos stene se zadnja plošča prekriva z obstoječo steno in dobite tako bolj poravnan in stabilen stik obstoječe/novo.

Na koncu pa kot že rečeno dodate dva profila enega v drugem ter eno ploščo, ali pa enostavno zapolnite prostor z odrezki plošč do željene dolžine (čeprav pri standardni debelini plošče 12,5mm se ne izide na željeni dolžini 45mm, bi morali dati 3x15mm ploščo).
Dobra ideja, ampak da bi lahko porezal pas vrhnje plosce, bi vrjetno moral najprej odstraniti oba kotnika? Če prav razumem.
Katere točne vrste profilov bi potem potreboval?
Hvala
Iskanje po temi